Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 2 (2019)

söndag 13 januari, kl 19:52 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

CRIMINAL #1
Manus: Ed Brubaker
Illustration: Sean Phillips
Förlag: Image Comics

”Veckans nyheter” från Shazam är nu tillbaka efter en lång frånvaro, dels på grund av de många helgerna men mest beroende på avsaknaden av nya spännande titlar från 2018 års slut och en tämligen blek första vecka på 2019, förutom en titel som kommer senare i inlägget. Årets andra vecka bjuder dock på en av 2019 års mest lovande titlar där fantomerna Ed Brubaker och Sean Phillips återvänder till kriminalserien nummer ett, nämligen Criminal. Serien startade 2006 på Icon, Marvels tidigare imprint för kreatörsägda serier, och är sedan 2014 en del av Image Comics och årets nystart är första titeln i Brubaker och Phillips andra exklusiva femårsdeal med förlaget som innebär att Image Comics publicerar allt vad dessa serieskapare gör, vilket den här gången innebär en pågående version av Criminal där vi åter får stifta bekantskap med Teeg och Tracy Lawless.

CONAN THE BARBARIAN #1
Manus: Jason Aaron
Illustration: Mahmud Asrar
Förlag: Marvel Comics

Årets första vecka bjöd på ytterligare en nystart men den här gången en titel med en fiktiv pulphjälte som adapterades för seriemediet redan 1952. Robert E. Howard om den barbariske cimmeriern Conan såg dagens ljus 1932 och mellan 1970 och 2003 var karaktären en del av Marvel Comics innan licensen gick till Dark Horse Comics. Nu är Conan the Barbarian tillbaka på Marvel Comics och förlaget satsar rejält med Jason Aaron som författare och Mahmud Asrar som tecknare och med tanke på att 2019 markerar förlagets 80-årsjubileum så börjar jubileumsåret mycket lovande.

Det var allt för den här veckan! Även om det varit skralt med inlägg under årets början så är läshögen laddad med allt ifrån Blueberry: Samlade äventyr del 1, Viktor Kasparsson vol. 7 och Eleanor Davis Why Art? och snart kommer även recensioner av Exit Stage Left!: The Snagglepuss Chronicles och The Wicked+The Divine Vol. 7 så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...