Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 6 (2019)

lördag 9 februari, kl 23:26 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

FEMALE FURIES #1
Manus: Cecil Castellucci
Illustration: Adriana Melo
Förlag: DC Comics

I november 2018 avslutades Tom King och Mitch Gerads maxiserie Mister Miracle (jag väntar fortfarande ivrigt på samlingsutgåvan) och för alla er som vill ha mer av Big Barda och andra kvinnliga superhjältar från Jack Kirbys Fourth World-universum så kommer den nya DC-titeln Female Furies som ett brev på posten (och då menar jag i uttryckets ursprungliga betydelse). Granny Goodness och de andra Female Furies är uppfostrade och tränade för att vara de bästa och grymmaste krigarna i Apokolips men hamnar av någon outgrundlig anledning alltid på undantag när männen drar ut i krig och beslutar sig därför för att ta saken i egna händer. Serien är författad av Cecil Castellucci (Shade The Changing Girl/Woman) och tecknad av Adriana Melo (Plastic Man) och för alla er som är sugna på att träffa Cecil personligen så kommer hon till seriebutiken Comics Heaven i Stockholm onsdag 13 februari.

THE GIRL IN THE BAY #1
Manus: J.M. DeMatteis
Illustration: Corin Howell
Förlag: Berger Books/Dark Horse Comics

1969 blir 17-åriga Kathy Sartori brutalt attackerad och kastad i Brooklyns Sheepshead Bay. Mirakulöst överlever hon och kämpar sig upp till ytan, bara för att upptäcka att 50 år har gått och en mystisk dubbelgångare har tagit hennes plats under de många år hon varit borta. Denna mycket lovande titel från Berger Books är skriven av veteranen J.M. DeMatteis (Kraven’s Last Hunt, Moonshadow, Blood: A Tale) och tecknad av Corin Howell som även tecknar en annan ny serie från Dark Horse Comics, Calamity Kate, som har premiär nu i mars.

RED SONJA #1
Manus: Mark Russell
Illustration: Mirko Colak
Förlag: Dynamite Entertainment

Det verkar dröja lite med nya Hanna-Barbera-titlar från DC Comics men förlaget har verkligen gjort sitt bästa för att blåsa nytt liv i dessa klassiska karaktärer under några år, framförallt The Flintstones och Exit Stage Left!: The snagglepuss Chronicles som båda är författade av den skicklige Mark Russell. Politisk satir ligger Mark varmt om hjärtat och det är därför jag kommer att hålla ett vakande öga på hans senaste serie som visar sig vara en svängom med den svärdsvingande hondjävulen Red Sonja på Dynamite Entertainment.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...