Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 23 (2019)

söndag 9 juni, kl 22:48 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

IGNITED #1
Manus: Mark Waid, Kwanza Osajyefo
Illustration: Phil Briones
Förlag: H1/Humanoids

”It’s the first day back at Phoenix Academy High, but this year there’s no back to school excitement in the air as returning students and faculty are haunted by memories of last year’s horrific attack. So many friends and colleagues were lost, and some of those who survived underwent changes; they Ignited, gaining supernatural abilities they barely understand. Little do they know this is just the beginning!”

Varje superhjältehistoria med aktning börjar med ett trauma, antingen i form av en olycka, ett misslyckat experiment eller en nära anhörigs död som sätter hjulen i rullning. I första serien i förlaget Humanoids satsning på ett alldeles eget superhjälteuniversum satsar man verkligen på att spegla sin samtid och det som får några elever på Phoenix Academy High att få superkrafter är något så skrämmande och verkligt som traumat efter en skolskjutning. Det är en djärv och ganska vågad satsning men Ignited har alla förutsättningar att klara detta elddop med Mark Waid (Daredevil, Doctor Strange) och Kwanza Osajyefo (Black) vid rodret.

HOTEL DARE
Manus: Terry Blas
Illustration: Claudia Aguirre
Förlag: KaBOOM!/ BOOM! Studios

”Olive and her adopted siblings Charlotte and Darwin are spending the summer with their estranged grandma at her creepy hotel and it’s all work and no play. They’re stuck inside doing boring chores but they soon stumble upon an incredible secret… Behind each room door of the hotel lies a portal to a different strange and mysterious place. The simple turn of a knob transports them to a distant magical world filled with space pirates. Behind the next door are bearded wizards. Down the hall is a doorway to a cotton-candied kingdom. But once the doors are opened, worlds start colliding, and only one family can save them before they tear themselves apart.”

Hotel Dare är något så ovanligt som en ”latinx fantasy”, det vill säga en fantasyberättelse som hämtat sin inspiration från den rika latinamerikanska folkloren, i det här fallet från Mexico och den Aztekiska kulturen. Den latinamerikanska populationen i USA är den största men också den minst representerade, något som Terry Blas och Claudia Aguirre vill ändra på med sin seriebok och som Pixar redan lyckats med med sin lysande film Coco.

THUMBS #1
Manus: Sean Lewis
Illustration: Hayden Sherman
Förlag: Image Comics

”Imagine someone like, say, Mark Zuckerberg created his own army of tech-obsessed teens and directed them to take on the government. What would the fallout be? Charley “Thumbs” Fellows is a member of just such an army. Poor and raised by the influential MOM™ app, he finds himself in the center of a war.”

Skaparna bakom serien The Few har åter slagit sina påsar ihop för att ge oss en serie som känns som en mix av Social Network och Ready Player One eller varför inte Black Mirror. Om den är dystopisk eller mer hoppfull återstår dock att se men jag kommer definitivt kolla upp den.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...