Recensioner

The Crannog Saga #1

söndag 8 september, kl 21:57 av 0 kommentarer

Högt uppe på en brant klippa reser sig det mystiska fortet Bar Kthuga och vid klippans fot förbereder sig en armé för belägring.

En gång i tiden var detta ett blomstrande rike men en förödande jordbävning delade staden i två delar – Bar Kthuga och Bal Khunda – vilket ledde till en bitter fejd utan slut där mörker, förtvivlan och onämnbara fasor följde i dess spår.

Den vackra och ädla Lady Deòn är dock övertygad om att såren kan helas och att riket åter kommer att blomstra. Hon tror att svaret ligger i en besynnerlig profetia men anar föga att detta kommer att bli starten på en serie olyckliga händelser som kommer att störta landet ännu djupare ner i blodsutgjutelse och svek.

The Crannog Saga är något så oväntat som en mycket läsvärd svensk dark fantasy skapad av en enda person, Patrik Magnerius, som både författat, illustrerat och publicerat detta verk. Inte nog med att den levererar ett helgjutet världsbygge, spännande karaktärer samt mystisk och mytisk skräck så är hela serien dessutom tecknad för hand och underbart färglagd vilket ger ett mycket lyxigt helhetsintryck.

Magnerius är redan i full gång med andra delen och tur är väl det för första delen är bara en smaskig aptitretare som gör mig sugen på huvudmåltiden. Om man vill köpa The Crannog Saga, vilket jag varmt rekommenderar, så finns den på Amazon och dessutom både i svensk och engelsk version men om du ändå har vägarna förbi Bokmässan i Göteborg så kan du passa på att besöka Seriestrippen där serien finns för försäljning samt att du som grädde på moset får se Patrik själv i egen hög person när han skissar live på andra delen av serien.

Manus: Patrik Magnerius
Illustration: Patrik Magnerius
Förlag: Magnerius Comics
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...