Recensioner

The Crannog Saga #2

lördag 22 februari, kl 13:55 av 0 kommentarer

Bondeflickan Arlize är på väg till Bal Khunda för att kräva att Shacarths magiker hjälper hennes stackars syster Thili. Om inte för att staden rustat för krig mot Bar Kthuga så hade den ondskefulla porten i skogen bevakats av Shacarths vakter och Thili hade inte råkat ut för de hemskheter som nu försatt henne i ett komaliknande tillstånd. Shacarth är skyldiga att hjälpa henne och fast Arlize bara är en fattig flicka från landsbygden och krigstrummorna dånar i staden så tänker hon inte svika sin syster.

Lord Crimson, en av krigsherrarna i Bal Khunda, har blivit bestulen på det värdefullaste han har: den magiska Menoîten. Allt pekar på att det är de schacarthska stadskurirerna Tabor och Hucket som stulit den men allt är bara en skickligt orkestrerad bluff och del av en betydligt djärvare och diabolisk plan som riskerar att störta hela riket ner i Helvetet.

2019 författade, illustrerade och publicerade Patrik Magnerius första delen i sin underbara fantasyäventyr The Crannog Saga som går att läsa i både svensk och engelsk version. Serien bjuder på ett imponerande världsbygge med magiker, krigare och mörk ondska, fullt av ränksmideri och intriger och, speciellt i andra delen, rejält med köttig action och nattsvart magi.

Magnerius går från klarhet till klarhet i denna rafflande berättelse där man bara vill ha mer och framförallt gillar jag hur han håller spänningen uppe med flera parallella historier där vi får möta olika personer som alla är en viktig del av The Crannog Saga, såsom magikern Lady Dèonaidh som desperat åkallar en uråldrig sierska för att kunna tyda profetian som ska hela landet, de stackars kurirerna Tabor och Hucket som hamnar i knipa, de tre krigarna från Hathyria som anklagas för att vara spioner och som därför blir en del av förtruppen i den första blodiga drabbningen mellan Bal Khunda och Bar Kthuga samt den tappraste av dem alla: Arlize som kaxigt knackar på Shacarths port och kräver att de hjälper hennes syster.

Förutom den spännande handlingen så hänförs jag av Magnerius underbara illustrationer och härliga färgläggning som skapar en fantastisk känsla av sword and sorcery som man inte ser varje dag i vårt avlånga serieland. Totalt kommer det att bli tolv delar av The Crannog Saga (del tre beräknas dyka upp reda i juni 2020) och jag rekommenderar den varmt till alla som älskar Conan, dark fantasy eller bara ett härligt äventyr i största allmänhet.

Manus: Patrik Magnerius
Illustration: Patrik Magnerius
Förlag: Magnerius Comics
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...