Nyheter och tips

Vinnarna av Harvey Awards 2022

lördag 8 oktober, kl 20:22 av 0 kommentarer

Fredagen 7 oktober tillkännagavs vinnarna av Harvey Awards (en del av New York Comic-Con vilket pågår under helgen) och som tidigare år är priset uppdelat i sex kategorier:

Book of the Year: The Good Asian, Vol. 1 av Pornsak Pichetshote och Alexandre Tefenkgi (Image Comics)

Pornsak Pichetshote och Alexandre Tefenkgis noir-berättelse om den kines-amerikanske detektiven Edison Hark och hans jakt på en mördare i Chinatown 1936 har hyllats av många och vann också en Eisner Award i år i kategorin Best Limited Series.

Best Manga: Chainsaw Man av Tatsuki Fujimoto (VIZ Media)

För andra året i rad vinner Tatsuki Fujimotos brutala manga pris i denna kategori.

Best International Book: Sweet Paprika av Mirka Andolfo (Image Comics)

Den italienska serieskaparen Mirka Andolfo slog igenom internationellt med Unnatural som ges ut av Image Comics. Förlaget har även publicerat hennes serier Mercy, Deep Beyond samt prisbelönade Sweet Paprika.

Best Children or Young Adult Book: Squire av Nadia Shammas och Sara Alfageeh (HarperAlley)

Squire är ett fantasyäventyr där vi får lära känna Aiza som drömmer om att bli en riddare, den högsta militära positionen i ett imperium vars glansdagar sedan länge är förbi. Själv tillhör hon ett utsatt minoritetsfolk men ridderskapet innebär att man får fullt medborgarskap och i boken tvingas Aiza göra många svåra val: följa sitt hjärta och sitt folk eller svära trohet till imperiet.

Best Adaption from Comic Book/Graphic Novel: Ms. Marvel (Disney+)

Solklar vinnare i min favoritkategori från Harvey Awards.

Digital Book of the Year: Lore Olympus av Rachel Smythe

Precis som förra året så vann Rachel Smythe pris för sin mycket populära tolkning av den grekiska myten om den komplicerade kärlekssagan mellan gudarna Hades och Persephone. Lore Olympus finns att läsa i sin helhet på Webtoons men den har även getts ut av Penguin Random Houses imprint Del Rey Books.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...