Nyheter och tips

Will Eisner Awards 2023

lördag 22 juli, kl 16:26 av 0 kommentarer

San Diego Comic-Con är i full gång och på fredagen delades Will Eisner Awards ut traditionsenligt. Flera av mina förhandsfavoriter dök upp bland vinnarna men ceremonin bjud som vanligt på en hel del glada överraskningar, särskilt för DC Comics som vann många priser.

Först tänkte jag lyfta fram alla vinnare som fick priser i flera kategorier där vi hittar Tom King som vann i kategorin Best Single Issue/One-Shot med Batman: One Bad Day: The Riddler (tillsammans med Mitch Gerads) och Best Limited Series med The Human Target. Den sistnämnda är tecknad av Greg Smallwood som även vann en individuell Eisner i kategorin Best Penciller/Inker or Penciller/Inker Team för samma titel. En annan vinnartitel från DC Comics var Nightwing där  Tom Taylor och Bruno Redondo belönades i kategorin Best Continuing Series och Redondo vann en individuell Eisner för sina många och snygga omslag till serien.

Vidare till Kate Beaton som var en av mina förhandsfavoriter med sin mycket läsvärda seriememoar Ducks: Two Years in the Oil Sands som mycket välförtjänt vann i kategorierna Best Writer/Artist och Best Graphic Memoir. Lite mer överraskad blev jag över att Marjorie Liu och Sana Takeda vann i kategorin Best Graphic Album – New med The Night Eaters, Book 1: She Eats the Night och Takeda vann även en individuell Eisner i kategorin Best Painter/Multimedia Artist (interior art) för samma titel samt Monstress som också är författad av Liu.

Övriga vinnare som jag vill lyfta fram är Colleen Doran för hennes sublima adaption av Neil Gaimans Chivalry; Chip Zdarsky för Public Domain (Best New Series); Tom Gauld för Revenge of the Librarians (Best Humor Publication); Flung Out of Space av Grace Ellis och Hannah Templer (Best Reality-Based Work); Daniel Warren Johnson för Do A Powerbomb! (Best Publication for Teens (ages 13-17); Blacksad: They All Fall Down Part 1 av Juan Díaz Canales och Juanjo Guarnido (Best U.S. Edition of International Material); Rachel Smythe för Lore Olympus (Best Webcomic) samt Scott Snyder och Tula Lotay för Barnstormers (Best Digital Comic).

Under sommaren har jag avnjutit Chivalry, Ducks: Two Years in the Oil Sands, Night Eaters och Revenge of the Librarians och dessa kommer att recenseras inom kort. Slutligen vill jag också hylla Zoe Thorogood som var nominerad i fem kategorier men som tyvärr inte vann någon Eisner. Hon gick dock inte lottlös från galan utan vann det prestigefulla priset Russ Manning Promising Newcomer Award och vi kommer definitivt se mer fantastiska alster av henne i framtiden.

Hela listan hittar ni här.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...