Recensioner

Batman and the Outsiders Special #1

söndag 15 februari, kl 13:54 av 0 kommentarer

batout1Batman and the Outsiders Speical #1 blev lite av en överraskning för min del. Jag hade väntat mig en ganska ordinär historia men fick i stället en väldigt välskriven och på sina ställen rätt gripande historia där Alfred Pennyworth får ett sista uppdrag av Bruce Wayne/Batman, att sätta ihop ett nytt team av Outsiders.

De första tio sidorna i serien är en väldigt gripande kärleksförklaring mellan Alfred och Bruce Wayne. Ett värdigt farväl till The Dark Knight och en fantastisk hyllning till det närmast far-och-son förhållandet mellan Alfred och Batman. Efter denna känslomässiga inledning beger sig Alfred ut i världen för att rekrytera medlemmarna till ett nytt Outsiders och det blir en del bakanta ansikten men också några mindre bekanta som dyker upp. Alla karaktärerna presenteras på bara ett par sidor var men Peter Tomasi lyckas effektivt på dessa få sidor förmedla kärnan oss dessa karaktärer.

Adam Kuberts illustrationer är, liksom Tomasis manus, fantastiska. Fina detaljer och en lite ovanlig sidlayout då Kubert valt att illustrera hela serien i spreads, med undantag av första och sista sidan. Lite ovanligt, men det funkar riktigt bra.

Batman and the Outsiders Special #1 är mycket nära en fullpoängare. Att numret saknar rena action-element gör inte något, särskilt då Tomasi gör ett så fantastiskt bra jobb med de karaktärerna. Vem som kommer att skriva Batman and the Outsiders #15 och framtida nummer vet jag inte riktigt men efter det här så hoppas jag innerligt att det är Peter Tomasi efter det här numret.

Manus: Peter Tomasi
Illustration: Andy Kubert
Tusch: John Dell & Sandu Florea
Färg: Chris Chuckry
Förlag: DC Comics
Betyg: 4/5

Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...