Recensioner

Justice League of America #31

tisdag 31 mars, kl 10:48 av 0 kommentarer

jla311Justice League of America har tappat sedan tidningen startade för ett par år sedan. Diverse crossovers och stora events som Batman R.I.P. och New Krypton har gjort att Justice League of America inte längre är den big event-tidning den borde vara. Eller som Hal Jorden uttrycker det i det här numret. Vad har Justice League verkligen utträttat sedan omstarten?

Det här numret är tänkt som en fill-in mellan föregående story arc och nästa. Dessutom lägger den grunden för den nya Justice League-tidning som ska komma till sommaren. Mest blir det en massa snack karaktärerna emellan och inte särskilt mycket action, vilket ju är det man vill se i en sån här tidning. Någon här som kommer ihåg Crisis of Conscience? En av alla dessa events som knöts till Infinite Crisis och som ledde till att Justice League senast upplöstes. Parallellerna mellan den och det här numret är påtaglig. Författaren Dwayne McDuffie har till och med gett storyn undertiteln ”Crisis of Confidence”.

Så är Justice Leauge of America #31 något att ha? Både ja och nej skulle jag vilja säga. Dwayne McDuffie gör ett bra rätt bra jobb och hanterar karaktärerna med van hand men, som som sagt, det blir för mycket snack och för lite action här. Men det är ändå helt ok skrivet och Shane Davis gör ett fint jobb med illustrationerna, även om han vid ett tillfälle gör en riktig tabbe och förväxlar två karaktärer med varandra.

Frågan jag ställer mig är vad som kommer att hända i de kommande nummer av tidningen? De tre stora, alltså Superman, Batman och Wonder Woman kommer ju inte att vara med i tidningen en tid framöver så det blir lite mindre etablerade karaktärer som nu får kliva fram. Inga problem med den saken. Det har funkat bra tidigare, kolla bara på Keith Giffen och J.M. DeMatteis Justice League International. Så det kommer nog att funka… Men frågan jag ställer mig är om Justice League of America kan ta sig ur den svacka som tidningen just nu befinner sig. I så fall så tror jag det måste till en mer spektakulär story arc än de som varit tidigare i serien. Något i still med Rock of Ages eller Tower of Babel från Grant Morrisons JLA-run. Annars så är nog risken rätt stor att DC kommer att lägga ner tidningen.

Manus: Dwayne McDuffie
Illustration: Shane Davis
Tusch: Sandra Hope
Färg: Pete Pantazis
Förlag: DC Comics
Betyg: 2/5

Betyg: 2/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...