Nyheter och tips

Marvel Top 70 Comics Countdown

tisdag 31 mars, kl 19:26 av 4 kommentarer

m70Sjuttio år av Marvel. Det är ganska länge det. Med råge mer än dubbelt så länge som jag har levat. Eller 3640 gånger längre än påsklovet, lite beroende på hur man väljer att se det. Med anledning av jubiléet har man anordnat en omröstning för att ranka fansens 70 favoritnummer någonsin. Vem knep då förstaplatsen? Folket har sagt sitt och idag ***SPOILER*** presenteras resultatet på Marvels hemsida. Den som behöver lite spänning i sin vardag börjar dock bakifrån med plats nummer sjuttio för att sedan varsamt klicka sig framåt. En riktig nagelbitare så här på tisdagkvällen. Håll till godo!

Kommentarer

 1. Jonas says:

  Bah, topp 10 är ju nästan bara där tack vare nostalgipoäng. Days of Future Past är dock solklar på topp 10, borde vara på topp 3 om du frågar mig.

 2. Pelle says:

  Håller med föregående talare. Sen var det hysteriskt mycket Captain America på listan. Jag har iofs inte läst mycket med honom men antar att amerikanska läsare går igång lite mer på honom än mig.

  Sen kunde topp 30 nånting bara varit en lång radda Chris Claremont-skrivna x-men om ni frågar mig. Iofs en nostalgitripp det med antar jag, men dom satte spår för livet.

 3. Ferdinand says:

  Jag tycker det var hysteriskt och helt oförtjänt mycket Civil War och Secret Invasion. Visst folk kanske har dåligt minne, men inget från dessa crossovers är ens i närheten att kvala in på en topplista.

 4. Johan says:

  Jag håller med Ferdinand, oförtjänt mycket Civil War och Secret Invasion på listan. Att sedan Dark Avengers #1 kommer med på listan är en gåta för mig… Visst, tidningen var bra men INTE så bra! Samma sak med Amazing Spider-Man #545 (inget med koppling till One More Day bör återfinnas på en sån här topp-lista).

  Sedan tycker jag en av mina favoriter, Uncanny X-Men #133, där Wolverine går loss på Hellfire Club lite för långt ner på listan. Helt klart värd en Topp 20-placering.

  Nej, det var väl en hyffsad lista men inte något jag skulle skriva under på. Shazam kanske skulle ta fram sin egen topp-lista…

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...