Recensioner

Battle for the Cowl #2

tisdag 14 april, kl 18:12 av 0 kommentarer

battleforthecowl2En sak är säker, man kan inte anklaga Battle for the Cowl #2 för att vara händelselös. För det händer massor på de trettio sidor som numret består av. Men det är också en del av problemet med det här numret, det händer för mycket. Det blir för rörigt. Det första numret av Battle for the Cowl kändes lovande, men det här är ett jättesteg i fel rikting. Tyvärr, men så är det.


Tony Daniel försöker verkligen göra en spännande historia, men det blir bara för mycket. Som jag redan sagt så försöker han packa serien med så mycket som möjligt, vilket drar ner rejält på både spänningen och tempot i serien. Men det finns också andra problem. I recensionen av förra numret nämnde seriens likheter med No Mans Land och Knightfall. Dessa likheter blir nästan störande uppenbara i det här numret.

En annan sak som jag också stör mig på i det här numret är att Daniel valt att använda Jason Todd som berättare, ett drag som jag inte tycker funkar över huvudtaget. Visst, Jason Todd har aldrig varit någon favoritkaraktär för min del så tycker jag Daniel går för långt här. Vi som har hängt med i Batman-serierna de senaste åren vet att Jason Todd inte varit den mesta psykiskt stabila personen sedan han återvände från det döda men Daniels karaktärisering av Todd här är överdrivet psykotisk. Det är nästan så att det blir löjligt.

Egentligen är det bästa med Battle for the Cowl Daniels illustrationer, som är riktigt bra. Det är bara synd att han inte tycks lägga ned lika mycket arbete på själva storyn som han gör på sina illustrationer.

Battle for the Cowl kändes lite lätt lovande i förra numret men det enda Daniel egentligen lyckas med här är ett ordentligt praktfult magplask. Jag kommer inte att plocka upp det avslutande numret i miniserien utan kommer nu att fokusera på den nystart som Batman-serierna kommer att genomgå i juni. Förhoppningsvis så får vi se något som är bättre än den här soppan.

Manus: Tony Daniel
Illustration: Tony Daniel
Tusch: Sandu Florea
Färg: Ian Hannin
Förlag: DC Comics
Betyg: 2-/5

Betyg: 2-/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...