Recensioner

X-Force #14

tisdag 28 april, kl 12:00 av 0 kommentarer

773024-xforce14_superNär den nya X-Force-tidningen kom ut för ungefär ett år sedan plockade jag upp ett par av de första nummren för att se vad om det var något. Det var det. Jag gillade verkligen denna nyare, mörkare, mer brutalare versionen av X-Force än den gamla med Cable i början av 90-talet. Men sedan så kom andra serier som lockade bort mig ifrån X-Force och jag glömde mer eller mindre bort serien… fram till nu. I och med nya arcen Messiah War så har jag blivit nyfiken på X-Force igen. Frågan är om X-Force fortfarande håller eller om den har tappat i styrka sedan jag läste de första numren.

X-Force #14 har egentligen två parallella handlingar. En som utspelar sig i nutid och en som utspelar sig i en mycket avlägsen framtid där Cable och Hope (mutantungen från Messiah War) gömmer sig från Bishop. Men ungefär halvvägs in i tidningen växer dessa handlingar samman då X-Force reser framåt i tiden för att ge Cable en hjälpande hand. Vilket kan behövas då Cable inte bara behöver oroa sig för utan också sin klon Stryfe, och i bakgrunden finns en annan fiende också som kan ställa till problem.

Jag hade riktigt trevligt när jag läste det här numret. Bra spänning och action samt en hel del fina karaktärsögonblick och även lite roliga scener (t.ex. när Deadpool oväntat dyker upp i handlingen). Craig Kyle och Christopher Yost har fått till ett riktigt bra nummer och jag blir inte lite nyfiken på de två tidigare delarna av Messiah War och även fortsättningen på arcen.

Clayton Cains illustrationer kanske är vad alla gillar men jag måste säga att det ser jäkligt snyggt ut och passar både X-Force och det senare futuristiska ödelandskapet som handlingen utspelar sig i i den senare delen av numret.

Både X-Force och Messiah War känns som väl värda att kolla in noggrannare i fortsättningen för fortsätter Kyle och Yost på den inslagna vägen även i framtida nummer så tror jag att Messiah War kan bli en mycket läsvärd story arc, och så även också X-Force.

Manus: Craig Kyle & Christopher Yost
Illustration: Clayton Cain
Tusch: Clayton Cain
Färg: Clayton Cain
Förlag: Marvel Comics

Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...