Film /Film /Recensioner

Terminator: Salvation

fredag 5 juni, kl 15:41 av 5 kommentarer

terminator-salvation-posterMosade mig igår efter jobbet full med cajun-mat och jäste ned i en biostol för att se nya Terminator: Salvation. Orkar inte riktigt samla tankarna så pass att jag kan skriva något sammanhängande, så vi kör helt enkelt ett gäng fristående punktutlåtanden istället:

– Det är, inte helt förvånande, en hel massa robotar med i den här filmen. Små robotar, motorcykelrobotar, flygande robotar, gigantiska robotar och robotar med miniguns. Så, av samma anledning som jag (faktiskt) gillar Michael Bays Transformers så gillar jag nya Terminator: Det är med en hel massa robotar. Som slåss.

terminator-salvation_192

– Ingen av skådespelarna gör något särskilt starkt intryck här, men det är inte heller någon som är direkt dålig. Christian Bale är helt ok som rebell-ledaren John Connor, men det är absolut ingen paradroll för hans del. Robotarna är dock riktigt bra.

– Den postapokalyptiska stämningen är, tillsammans med ljudet och musiken, det allra bästa med filmen. Väldigt välgjort och snyggt rakt igenom, och definitivt en film värd att se på bio. Handlingsmässigt blir det rätt ostigt mot slutet, och det känns i princip som att manusförfattarna tagit det folk gillade med slutscenerna i 1:an och 2:an och bara återanvänt dem här, men i det stora hela så är det ändå en rätt ok story. Mycket robotar och så.

– SPOILER: Att ha med en datorskapad Arnold mot slutet är en kul idé som faktiskt inte är helt ologisk, men det är fortfarande rätt uppenbart att tekniken inte är riktigt är där än. Samma problem med Xavier i slutet av Wolverine. Det är ju ingen tvekan om vem det ska vara, men det ser bara för fake ut. Hade varit bättre om han bara hade varit en robot.

– Jag ger Terminator: Salvation en trea på en femgradig skala. Bra underhållning och mycket robotar.

Betyg: 3/5

Kommentarer

 1. Jens says:

  Jag tyckte sam worthington gjorde en väldigt bra insats!

 2. Tomb says:

  Resten av världen håller verkligen inte med dig om hur bra den var. Jag är tyvärr pank och har endast råd med den film jag peppar mest denna månad. 🙂

 3. Micke says:

  Ja, men var det några robotar?

 4. thimmi says:

  Jag var mest sjukt besviken på att de tagit bort det gamla hederliga ledmotivet. istället var där en snarlik.. men inte riktigt samma…. eller så missade jag helt enkelt bara de klassiska tonerna. DADA DAMDAM kom ju typ tre gånger, men sen kom aldrig melodin jag väntade på. Typiskt nog.

 5. TamSung says:

  Bortsätt från en tunn story så var det jäkla bra film. Jag är nog ensam om att inte sakna Arnold. Filmen utvecklar ju för nästkommande terminator och då hoppas jag inte få se en fd 60 årig muskelbyggare.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...