Recensioner

Red Robin #1

måndag 15 juni, kl 08:00 av 2 kommentarer

redrobin1Förra veckan kom första numret av Batman and Robin och denna vecka är det dags för ytterligare en Batman-relaterad serie att ha premiär, nämligen Red Robin. Om ni har följt med i DC:s serier det senaste året så tror ni kanske att ni vet vem det är som döljer sig bakom masken, men tror ni det så har ni antagligen fel. Här är det Tim Drake, inte Jason Todd (som hade den på sig senast i Countdown to Final Crisis), som nu har dragit på sig Red Robin-dräkten och dragit till Europa för att få utlopp för en del uppdämd aggression och sorg, men också för att söka reda på Bruce Wayne. Tim är nämligen övertygad om att Bruce Wayne inte är död utan fortfarande lever. Har Tim Drake dukat under i sorgen och saknaden efter sin mentor och adoptivfar och helt tappat fattningen?

Red Robin börjar fantastiskt bra, faktiskt en av det bästa serierna jag har läst den här månaden. Christopher Yost får till en riktigt bra start på serien och får oss som läsare att börja undra om Tim är på väg att tappa greppet i sorgen efter Batman, men med tanke på den cliffhanger som numret avslutas med, där en av Batmans ärkefiender dyker upp så börjar man undra om inte Tim faktiskt kan ha rätt. Hur som helst så blir i alla fall jag väldigt sugen på att läsa nästa nummer av Red Robin. Just hur Yost tar sig an Tim som karaktär tycker jag är det bästa med det här numret. Man känner verkligen för karaktären och undrar som sagt om han håller på att tappa fotfästet för att sedan i slutet undra om han kanske inte är rätt ute ändå.

Det enda som är lite negativt med Red Robin som jag kan tycka är illustrationerna av Ramon F. Bachs. Visst det ser helt ok ut men jag tycker det saknas lite action i dem. För även om det ser rätt snyggt ut så känns illustrationerna lite platta och intetsägande. Det kanske bara handlar om personlig smak men  jag hoppas Bachs höjer sig något till nästa nummer för i så fall så kan det vara så att jag har hittat en ny liten favorittidning.

Manus: Christopher Yost
Illustration: Ramon F. Bachs
Tusch: Ramon F. Bachs
Färg: Guy Major
Förlag: DC Comics
Betyg: 4/5

Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Ferdinand says:

    Yost skriver ju även X-force för Marvel. Den har bitvis varit riktigt bra.

  2. Johan says:

    Jo, jag vet. Jag har läst litegran av Messiah War och tycker den är riktigt bra.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...