Nyheter och tips

DS09: Mer om Siege

tisdag 13 oktober, kl 14:05 av 8 kommentarer

siege_promoDet verkar som att slutet verkligen är här för Norman Osborne. I alla fall om man tolkar Brian Michael Bendis rätt när han berättar om Siege. Miniserien i fyra delar som verkar vara slutet på Dark Reign startar i januari nästa år. Medlemmarna ur de ursprungliga Avengers; Thor, Iron Man och (återuppstånden) Captain America verkar ha fått nog av Osborne och gör gemensam sak för att få bort psykot från makten. I kreatörsteamet finns en hel del intressanta namn. Olivier Ciopel (Thor) illustrerar, Harvey-vinnaren Mark Morales (Thor, Secret Invasion) tuschar och Laura Martin (Ultimate Avengers) färglägger. En riktig A-list. Det kommer blir en visuell fest. Var så säker. Mer finns att läsa på Marvel och CBR.

Kommentarer

 1. obin_gam says:

  Har två saker att säga:

  Äntligen! Av två anledningar 1) Dark Reign är snart över och good riddance! Tråkigare ark har jag nog aldrig stött på i Marvel… och 2) Iron Man, Thor och Cap tillsammans! Iron Man, Thor och Cap tillsammans! Iron Man, Thor och Cap tillsammans! Iron Man, Thor och Cap tillsammans! 😀

  Sen, varför så lite kärlek för Deadpool på den här sajten?

 2. Ferdinand says:

  Jag tycker tvärtemot att Dark Reign varit riktigt bra. Men jag vill ändå se ett slut på det. Men det handlar mest om att det ska bli intressant att se Norman Osborne tappa den lilla mentala fattning han har.

  En intressant sak med Siege är detta Bendis-citat:

  ”We gave it a good hard look and I talked to Dan, Joe and Tom about it and I said if we’re going to go down this ’event’ road again the one thing we have to remember is that people are not committing a year of their life and a lot of money. We really need to meet them half way. I was shockingly able to get it all done in four issues without it feeling weird.”

  Verkar som att Marvel faktiskt fattat en hel del hur fansen tänker här. Vilket känns positivt.

  När det gäller Deadpool så är det nog så att ingen i redaktionen läser särskilt mycket Deadpool. Jag kan inte tala för de andra, men personligen är jag inget jätte-fan. Eftersom vi betalar själva för de serier som recenseras blir det just recensioner av det som vi personligen läser. Men vem vet, kanske blir det mer Deadpool i framtiden.

 3. obin_gam says:

  När det gäller story-archs så föredras alltid Kvalité > Kvantitet. Skönt att som du säger Marvel verkat fatta det äntligen 🙂

  Det som är för mig lite förvånande är att just Deadpool-tidningarna har ju hyllats till skyarna ända sedan nylanseringen för drygt ett år sedan. Bara under det här året har han gått från först 1 egen monthly, sen en massa crossovers, en miniserie, ÄNNU en montly (Merc with a Mouth) och nu ska han få en till miniserie eller eget litet event iom The Deadpool Corps (Lady Deadpool, Kid Deadpool, Dogpool och Headpool… kan inte sluta le när jag tänker på hur grym det kommer vara hehe).

 4. Thomas Fels says:

  Jag hoppas att ALLA events är över snart! Kan inte det sista eventet på ett tag komma snart, eller ska man stå ut med det resten av livet? Eventen tar ju aldrig slut…

 5. Arvid says:

  Ska bli intressant att se vad de hittar på i Siege och ska definitivt bli kul med de 3 stora tillsammans. Dock kan jag ännu inte bestämma mig om jag ska köpa lösnumren eller vänta på traden. Lutar åt det sistnämnda.

  Jag har inget emot events, beroende på hur de är byggda. Måste man läsa en uppsjö av titlar som man normalt inte läser för att kunna ta sig igenom det, så är det inget jag uppskattar. ”Mindre” events däremot, som Blackest Night (som jag inte läst ännu) är en helt annan femma. Verkar ju bara kräva minin samt de två reguljära GL-titlarna som man kanske ändå läser om man följer GL. Allt utöver det verkar vara ”fristående” komplement.
  Mindre events och kanske inte lika ofta är nog en bra väg, om events-spåret ska följas.

 6. Asti says:

  Personligen drar jag mig för att kalla Dark Reign ett event då det har känts mer som ett temporärt skifte av status quo än ett regelrätt event med crossovers åt alla håll och kanter. Antagligen just därför så har jag verkligen gillat Dark Reign och det ska bli riktigt intressant att se vad som kommer hända med Osborn under de kommande månaderna.

 7. Jonas says:

  Gillar också Dark Reign i allmänhet och Bendis Dark Avengers i synnerhet. Ska bli kul att se hur hela klabbet avslutas. Kan nog bli riktigt bra.

  Angående Deadpool så har han för min del mest känts som en buskismix av Wolverine och Spiderman, och överlag så har jag aldrig varit särskilt intresserad av serier med humorfokus. Tipsa dock gärna om det finns något riktigt läsvärt med Deadpool så skulle jag kunna tänka mig att kolla in det.

 8. Henrik Ö says:

  Fast Jason Aaron skriver väl Deadpool #900? Bara det är ju en köpanledning, Kansas Citys store son är ju ett geni.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...