Nyheter och tips

DC:s topp 75 mest ikoniska omslag

lördag 12 december, kl 10:35 av 2 kommentarer

ac1De senaste dagarna har Comicbookresources presenterat en lista på de DC Comics 75 mest ikoniska omslag någonsin. Väldigt intressant och många fina omslag av t.ex. Carmine Infantino, Brian Bolland, Curt Swan, Gil Kane och Neal Adams. Just Neal Adams måste nästan efter det här få titeln ”Mest ikoniske omslagsillustratör” med tanke på att han har illustrerat 8 av omslagen på listan. Mer än någon annan.

Vilket omslag blev nummer 1? Joe Shusters omslag till Action Comics #1 från 1938. Rättvist? Ja, kanske… Själv tycker jag nog att de fått till det rätt bra med Topp 5. Vad tycker ni? Hela listan hittar ni här.

Kommentarer

  1. Anders Lundgren says:

    Listan var som helhet kul att titta igenom. Tonvikten låg dock lite för mycket på omslag som fått sin ikoniska status på grund av att det visar upp en figurs/grupps första framträdande, snarare än omslag som faktiskt får till den där visuella slagkraften. Jag saknar givetvis Jack Kirbys många epokgörande omslag och startpunkten för omslag som kopierats otaliga gånger. E.g. omslag med en tom The Flash-dräkt. Att de inte kvalar in medan det totalt pajiga omslaget där Green Lantern har fått bling-bling-feber och har fler kraftringar på varje finger finns med är inget annat än en skandal. Att sätta Action Comics #1 på förstaplats är väl inte särskilt nydanande, men så är det utan tvekan ett av de mest citerade/kopierade omslagen i seriehistorien.

  2. Henrik Ö says:

    Precis, den tomma Flash-dräkten borde ha fått vara med. Jag gillade också alla de klassiska Justice League-omslagen – Murphy Anderson verkar vara nästan lika välrepresenterad som Neal Adams… Och jag tycker också Speedy knarkar-omslaget skulle ha varit i topp-3.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...