Recensioner

New Avengers #61

onsdag 10 februari, kl 11:59 av 5 kommentarer

Precis som Jonas skriver har det varit på tok för lite superhjältar här på Shazam.se den senaste tiden. Jag drar mitt strå till stacken och följer upp Jonas intressanta recension av de senaste två numren av Dark Avengers med en titt på senaste New Avengers, en annan nyckeltitel i Siege-crossovern som pågår i flera Marvel-tidningar just nu.

NewAvengers61Steve Rogers är tillbaka (ni som trodde att han var död på riktigt är välkomna att flytta tillbaka till planeten Jorden när ni vill) och han är sur. Det har han efter #61 av New Avengers ännu mer anledning att vara eftersom The Hood och hans gäng av B/C-liste-superskurkar har fått en (inte så) liten kraftförhöjning av Loki, och använder den extra kraften till att en gång för alla jaga upp och spöa ned New Avengers. I det här numret ser vi Living Laser och The Corruptor ta sig an Captain America * 2 (Steve Rogers och Bucky, den senare Erstaz-Cap medan Steve varit död) och Mandrill och Griffin öppnar en burk stryk åt Spider-Man och Spider-Woman.

Bendis, som gått på tomgång rätt mycket under de senaste årens mega-events, hittar här lite av den gnista han en gång hade som välrenommérad indie-kreatör. Dialogen tar sig upp ur självparodi-träsket flera gånger, särskilt i det puttenuttiga mötet mellan Spider-Man och Spider-Woman. Även skurkarna får en del schyssta repliker, inte minst The Corruptors sinistra gloating-monolog på s 10 och Mandrills patetiskt verklighetsfrämmande snack om att nå superkurkarnas big time på s 20.

Actionscenerna – och New Avengers har länge varit som en enda lång actionscen då och då varvat med gräl i konstellationerna Jessica Jones/Luke Cage och Mockingbird/Ronin – är fläskiga och man anar att Bendis bygger upp mot nåt alldeles extra som final på Siege. Immonen, Acuna och von Grawbadger gör ett bra jobb och det är kul att återse ett par mer obskyra figurer ur Marvels skurkgalleri tecknade av moderna pennor – särskilt The Corruptor och Mandrill gör sig bra under Immonens respektive Acunas pennor.

New Avengers är i sina bästa stunder – som här – ren hjärndöd popcornaction. Och det menar jag som en stor komplimang.

Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: Stuart Immonen, Daniel Acuna
Tusch: Wade von Grawbadger
Färgläggning: Dave McCaig
Förlag: Marvel
Betyg: 3+/5

Kommentarer

 1. Tobbe says:

  Härligt med lite mer superhjältar! Jag har efter en väldigt lång Marvel hiatus börjat att läsa in mig igen på diverse Marvel-titlar. Läst och införskaffat stora delar av Civil war samt Secret Invasion. Nu senast damp det ned 11 album New Avengers i brevlådan som jag har tänkt att ta mig igenom snarast. Tänkte ta tillfället i akt och fråga lite om Dark Reign som är tänkt att bli nästa måltavla. Som jag förstått det så skiljer sig detta event lite från tidigare stora event då de flesta titlar är lite mer fristående. Det borde alltså räcka att koncentrera sig på färre titlar och ändå få en bra bild av vad som händer. I nuläget har jag beställt första HC:en på Dark Avengers men är det någon annan titel man också borde kolla in? Sedan får jag ju naturligtvis börja skaffa lite Siege TPBs när de börjar släppas, tycker att det verkar kunna bli ett kul event. (Ursäkta att det här blev lite offtopic)

 2. Henrik Ö says:

  Dark Avengers och New Avengers får väl räknas som nyckeltitlar i Dark Reign. Utan att ha läst dem själv har jag förstått att även andra Avengers-titlar varit centrala, d v s Avengers: The Initiative och The Mighty Avengers – samt också Thunderbolts.

 3. Magnus says:

  Du glömmer Iron Man.

 4. Magnus says:

  Henrik Ö alltså.

 5. Henrik Ö says:

  Tack Magnus. Story-arcen World’s Most Wanted har ju dessutom den fördelen att den har ett starkt manus (Matt Fraction) och väldigt läckra illustrationer (Salvador Larrocca).

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...