Teckna serier

Death of a hero…

lördag 17 april, kl 08:02 av 3 kommentarer

Kaoset som är de sista veckorna med instruktörernas sista skolprojekt börjar dra igång nu. Från vad jag hört skulle Mars vara den mest stressamma månaden. Sedan skulle det lugna ner sig snabbt. Någon ljög för mig. Mars var istället en mysmånad jämnfört med hur April artar sig. Än så länge har vi fått 4 st slutprojekt.

Det är är mina projekt just nu:

 • Basic Drawing I – 4 sidor narrative. Egen historia, men måste utspela sig i medeltida England, vilda västern, Romarriket, eller gamla Kina. Startar på Måndag med 4 veckor till deadline.
 • Paste-Ups & Mechanicals (Data) – Minimum av 2 sidor (jag gjorde 4) narrative med egen hitsoria. Måste handla om Samurajer. Blyerts till tusch och sedan färglagda i Photoshop och textade i Illustrator. Startade för 2 veckor sedan, med 3 veckor kvar. Mina är tuschade hittills.
 • Design I – 4 Pin-ups alla gjorda i olika stilar. Romantisk, Humoristisk, Steril, och en till jag för tillfället förträngt. Jag ska göra 4 olika Wolverine pin-ups. Startar Onsdag med 4 veckor till deadline.
 • Layout I – 2 sidor narrative. Biljaktscen. först blyerts och ska sedan lottas ut till en klasskamrat för att tuschas. Startar Torsdag med deadline om 4 veckor.
 • Animation – En egen kortf animation med minimum på 3o sidor. Deadline 4 veckor.

Utöver detta har vi så klart 5 lektioner till som vi har läxor i men inte fått slutprojekt än. I Narrative Art I har vi 2 veckor att tuscha ett wraparound omslag där vi ska berätta historien om en hjältes död utan att visa hjälten. Vi får dock visa delar av kostymen och så vapen. Satt igår natt utan sömn och gjorde klart blyerts. Håller dock på att ändra den lite nu. Bifogar dock hur den såg ut imorse här i inlägget. I Humor & Caricature I har vi 2 sidor egen berättelse att teckna och sedan texta för hand. Denna historia måste handla och utspela sig i skolan och ha med lärae och elever och andra figurer. Dessa skulle designas beroende på vad vi tänkte när vi fick namnen: Roboclown, Fishin’ The Magician, Count Porkula (Låter som porrversionen av Dracula), och Helium Head. Sedan har vi Data kollage att göra i Methods & Materials och Anatomistudie teckningar i Human Figure I.

DeathofBatmanWraparoundpencilsretouch

Har också intervjuat förra årets stipendievinnande första åring som nu slutar sitt andra år, dödsrockaren Kevin Castaniero, som är en riktigt intressant och grym tecknare. Förhoppningsvis kan jag översätta snart och lägga upp. Det är ju det där med tidshantering. Hmmm… snart sommar och lov, så varför klaga. Har också kollat in Joe Kuberts Grafiska novell, ”Dong Xaoi”. Visuellt underbart. Bör kollas in!

Kommentarer

 1. Thomas Fels says:

  Intensivt! Och jättekul att få höra hur det är där borta. Det syns i alla fall på din bild att det hårda slitet har lönat sig! Kanonbra alltså. Jobba på, sommaren kommer snart!

 2. Håkan / Wakuran says:

  Vad menas med ”animation på 30 sidor”? Storyboard? 30 frames? (30 frames blir iofs nästan ingenting ens i begränsad animation, men men…)

 3. Henrik J says:

  Tack Thomas!

  Håkan: 30 frames som sedan dubbleras till 60 i datorn. Blir kort och håller bara på i ca. 10 sekunder. Är nog lättaste läxan vi har.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...