Film /Nyheter och tips

Handsken är kastad

måndag 26 juli, kl 19:43 av 5 kommentarer
The Infinity Gauntlet. Foto av Pinguino Kolb, från Comic Book Resources.

The Infinity Gauntlet. Foto av Pinguino Kolb, från Comic Book Resources.

Det var säkerligen mer än en seriefan som höll på att sätta lunchen i halsen när nyheten nådde dem: The Infinity Gauntlet kommer att dyka upp i filmen om den mäktige Thor. Det är givetvis med blandade känslor man minns miniserien med samma namn från 1991 där Thanos tar död på halva universum för att imponera på Death (trots att hon hos Marvel är ett benrangel och inte Neil Gaimans söta gothbrud). Förutom att nummer fyra har ett av de fulaste superhjälteomslagen någonsin så hade den pajiga ingredienser som den där jättefajten i rymden med Hulk i en brun kostym och annat minnesvärt. Serien låg också till grund för War of the Gems som kom ut på Super Nintendo: leta upp det och jämför svårighetsgraden med spelen som dagens bortklemade ungdom roar sig med!

Man vill onekligen spöa Thanos efter att ha sett omslaget.

Man vill onekligen spöa Thanos efter att ha sett omslaget.

Den som följt det Jonas skriver om Guardians of the Galaxy har säkerligen noterat att Thanos återigen är i ropet och som vanligt sugen på döden. Bilden från handskens avtäckande i San Diego väcker många intressanta frågor: Hur kosmisk kommer Thor bli i Kenneth Branaghs regi? Dyker stenhårde Warlock, som i likhet med Thanos är en produkt av Jim Starlins fantasi, upp i filmen? Man hoppas men givetvis är det troligare att filmen håller sig kring asagudarna och lämnar de mer utflippade scenarierna därhän. I vilket fall så har mitt intresse för filmen höjts ett par snäpp.

Kommentarer

 1. Fantastic Freddie says:

  Handsken är ju onekligen ett mäktigt instrument! Det finns väl redan bildbevis på att Thor kommer att fajtas mot The Detsroyer (fast bilden verkar ha tagits ner överallt). Är det en handskbeklädd Thanatos som Oden bekämpar med hjälp av Detsroyer-rustningen? Jag ser en maffig inledningssekvens framför mig!

 2. Fantastic Freddie says:

  Handsken är ju onekligen ett mäktigt instrument! Det finns väl redan bildbevis på att Thor kommer att fajtas mot The Destroyer (fast bilden verkar ha tagits ner överallt). Är det en handskbeklädd Thanatos som Oden bekämpar med hjälp av Destroyer-rustningen? Jag ser en maffig inledningssekvens framför mig!

 3. Tomb says:

  Såg bilden, men såg ingen bekräftelse på att den ska vara med i Thor. Kan lika gärna hinta om Avengers eller Captain America. 🙂

 4. Är inte det här en sån där typisk grej som filmbolaget gärna slänger ut på nätet för att skapa buzz bland serietidningsläsarna (men som ingen annan, dvs typ 99% av biofilmsmarknaden, bryr sig om)? Vem vet, den här handsken kanske kommer att inneha en central del av handlingen i Thor-filmen, men jag skulle inte bli förvånad om den bara visar sig flasha förbi ett par sekunder i förbifarten.

 5. Anders Lundgren says:

  Aloha! Jag utgick från anmälan på Comic Book Resources http://spinoff.comicbookresources.com/2010/07/25/cci-marvel-reveals-infinity-gauntlet-from-thor/
  när jag skrev min text. Men visst kan mycket hända innan ”Thor” kommer på biograferna i maj nästa år. Kanske dyker handsken upp i ett helt annat sammanhang Tomb?
  Det bästa med att Marvel startat egen filmstudio är att man numer inte har ett gäng filmbolagstyper som tror att man måste slipa bort en massa av seriernas egenheter för att anpassa dem till en ny publik. Marvel vet att en tillräcklig stor mängd i gänget som betalar för att se ”Iron Man 2” faktiskt får gåshud när Mjölnir dyker upp precis i slutet. Hur stor stor roll handsken faktiskt får i filmen om den kommer med kan man givetvis bara sia om. Det kan bli en blixtsnabb plantering, men jag hoppas i likhet med Freddie mer på en storartad öppningsscen.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...