Nyheter och tips

Carnage återkommer

tisdag 27 juli, kl 00:17 av 10 kommentarer

Minns du mördarmaskinen tillika megapsykot Carnage som gjorde livet surt för Spiderman under mitten av 90-talet? Jag minns. Det var mitt under pågående Maximum Carnage som jag kastade in handduken och helt och hållet slutade läsa Marvel-serier, så vi kan väl säga att jag själv var måttligt road av Carnage som karaktär. Hur som helst, i oktober är det dags för Carnage att göra comeback (efter att ha blivit sliten i två delar och lämnats i omloppsbana av Sentry i början av New Avengers). För författandet står Zeb Wells, nuvarande författare av New Mutants, och för kluddandet ansvarar Clayton Crain, som inte undvikit vare sig svärta eller våldsamheter i exempelvis Ghost Rider och X-Force. Vi får väl se vad de tar sig för med Carnage senare i år.

Kanske ingen jättenyhet egentligen, men vad jag minns så var Carnage väldigt populär under 90-talet. Någon som bryr sig idag? Läs hela intervjun med Zeb Wells hos CBR.

carnage

Kommentarer

 1. Tomb says:

  Jag bryr mig då det är min favorit bland Spider-Mans rouge gallery. Om han bara kunde hitta till nuvarande Zodiac så är allt perfekt.

 2. Kul, jag läste precis om Maximum Carnage för några dagar sedan och blev påmind om ungefär allt som var fel med Spider-Man – och alla andra Marvelserier för övrigt – under 90-talet. Den här nyheten gjorde mig ungefär lika upphetsad som en gråsten på havets botten.

 3. Sandra says:

  »Hur kan vi göra Spindelmannen till en bättre serie? Ja, jag vet! Vi slänger in massmördare!«

  Usch, hur tänkte de?

  Men av Zeb Wells som jag gillar mycket och som har fått mig att börja läsa ASM igen… (samarbetet med Bachalo i Lizard-archen bl.a.).
  Usch, nu vet jag inte vad jag ska göra.
  Dessutom är jag en av få jag känner som gillar Clayton Crains skissiga stil.

 4. Jimmy Wallin says:

  Har ogillat Carnage från första stund. Ärligt talat så vet jag inte vad jag tyckte sämst om, hela klonhistorian eller Maximum Carnage.

 5. Sandra says:

  Lätt klonhistorien, genomförandet iaf. Bra idé att slänga in Ben som var en intressant karaktär (bättre än BND för att få en mer »oförstörd« spindis), dåligt att älta med klon efter klon och en stor jackal.

 6. Henrik Ö says:

  Ben Reilly har ju fått en viss återupprättelse som karaktär i senaste arcen Grim Hunt, tycker i alla fall jag.

  När det gäller Carnage håller jag helt med de kritiska rösterna ovan. Cynisk spekulation värdig Mark Millar. Nämen hoppsan, vad sa jag? 😉

 7. Thomas Fels says:

  Carnage måsta vara bland det tristaste man kan göra serier om. Väldigt platt och tråkigt. Hoppas verkligen de har nya idéer för figuren nu.

 8. Anton says:

  Henrik Ö, berätta mer om ”Grim Hunter”? Jag personligen gillade klonhistorien, den hade sina kvalitetsbrister men det tog den igen på twister och spänning. Jag gillade även att de vågade göra något nytt med franchisen.

  Beträffande Carnage är han som Thomas skriver ganska platt. Jag tycker det blivit lite för mycket symbioter den senaste tiden, tänker på film nummer 3, serien samt tv-spel.

  Dock ser jag väldigt mkt fram emot rebooten, tror den kommer vara riktigt bra!

 9. Henrik Ö says:

  Grim Hunt var fylld av tungt, nästan X-menmässigt elände. Och Ben Reilly blir (tillfälligt) utskriven ur serien på ett bra sätt. Snyggt tecknad är arcen också (Michael Lark/Stefano Gaudiano).

 10. plague inc hack

  Carnage Ã¥terkommer « Shazam.se

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...