Nyheter och tips

Tysk höst: Castro

söndag 26 september, kl 17:59 av 0 kommentarer

castroReinhard Kleist är en av mina absoluta favorittecknare. Den förste oktober släpps äntligen hans 288 sidor långa biografi över den kubanske diktatorn Castro av Carlsen Comics på tyska. Efter succén i USA med Cash- I see a darkness skulle jag bli mycket förvånad om inte också Castro ges ut av ett amerikanskt förlag. I Castro reser en ung journalist 1958 till det oroliga Kuba för att berätta om revolutionsledaren Fidel Castro. Han sugs in i händelseförloppet och upplever själv revolutionen. Castro berättar om Fidel Castros liv från barndomen via revolutionen till nutid. 2008 reste Reinhard Kleist till Kuba för att resercha inför Castro och ett tidigt resultat av resan var reportageboken Havanna som släpptes 2008, jag var f.ö. i Berlin samtidigt som det var en vernissage med teckningar ur Havanna 2009 och fick då träffa Kleist själv. Det ska bli spännande att se hur Kleist hanterar Castro och Kuba. Albumet ser iaf som väntat snyggt ut.

Tysk höst är titeln på Stig Dagermans lysande resereportage om Tyskland strax efter andra världskrigets slut. Om du vill läsa annat än serier 😉

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...