Nyheter och tips

The Walking Dead på svenska

lördag 9 april, kl 10:03 av 7 kommentarer

walkingdeadlDet är inte ofta man blir överraskad av serienyheter men det är just vad jag blev idag. Jag läste för en stund sen på serieforum.se om att Robert Kirkmans succéserie The Walking Dead kommer att släppas på svenska lagom till SPX11 av Apart Förlag, ett nystartat svenskt förlag. Vi på Shazam gillar ju The Walking Dead skarpt så detta känns som en riktigt rolig nyhet.

Men vad tycker ni projektet? Bra? Dåligt?

Apart Förlag

Tråden för serien på serieforum.se

DN:s På Stan-blogg skriver om projektet

Kommentarer

 1. […] har sett va, att fantastiska serietidningen the Walking dead får svensk översättning? En väldigt bra nyhet tycker jag, den förtjänar att spridas även i de svenska hem […]

 2. M R says:

  Kul att de försöker, tyvärr är jag ju personligen skeptisk till hur många som kommer skaffa den så här i efterhand när den engelska utgåvan ligger så långt före och den ändå är ganska speciellt till sin genre. Men jag kan alltid hoppas det går bra för förlaget så de fortsätter ge ut annat material.

 3. Jens says:

  Kul för dom som vill läsa på svenska antar jag.

 4. Jimmy says:

  Vi hoppas på att kunna nå ut till en annan målgrupp än den ”ordinarie” serieläsaren. Teveserien har trots sin sena sändingstid och underliga kanal (TV11) fått en stor svensk publik.
  Tack för blänkaren, Johan.
  Har på känn att läsare av Shazam kommer att gilla baksidestexten 😉

 5. Anders says:

  Roligt.

  En sak som inte är så rolig är att Telia digital-tv, mitt i pågående Walking Dead-säsong valde att ta bort TV11 ur utbudet. Mycket irriterande.

 6. Arvid says:

  Kul att det satsas på mer serier i sverige! Får väl hoppas att det får genomslag.
  För min del blir det tyvärr inget köp dock. Jag har samlingen med 1-48 och föredrar att läsa serier på engelska (eller rättare sagt originalspråk i den mån jag förstår språket.)

  Den dåliga svenska översättningen av x-men och spider-man var det som fick mig att skippa svensk utgivning av amerikanska serier för en del år sen.

  Men som sagt, hoppas det går bra! Allt som kan leda till ökat intresse rent generellt för serier ser jag som positivt. 🙂

 7. Jonas says:

  Mycket roligt initiativ! Hoppas verkligen att det går bra. Som många andra så har jag redan läst WD på originalspråket, men kommer ändå köpa första numret. Ska bli kul att se.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...