Nyheter och tips

Cancelpocalypse!

onsdag 23 november, kl 13:39 av 14 kommentarer

Som ni kanske redan sett via Shazams Facebook-sida (Va? Är du inte kompis med oss på Facebook? Skäms! Stick dit och gilla oss genast!) har Marvel en rejäl höststädning bland sina mindre titlar – och naturligtvis är det de mest kritikerrosade serierna man lägger ned. Cancelpocalpyse är det tragikomiska namnet seriesajten iFanboy har givit händelsen, och man kan följa deras löpande bevakning kring nedläggningsrykten och bekräftelser av desamma här. Vi kan dock summera det hela med en lista på allt som Marvel lägger ned:

X-23 – Jaha, så har då Marvel ingen ongoing ö h t skriven av en kvinnlig författare (DC har i alla fall två, om jag har räknat rätt: Batgirl och Fury of Firestorm), sen Marjorie Lius smarta mutantberättelse fått smaka yxan. Vår bloggkollega Mangaläsaren är med rätta upprörd.

Punisher MAX – Say it ain’t so! Jason Aaron och Steve Dillons nydefinierande Punisher-skildring läggs ned i och med #23.

Daken: Dark Wolverine – Dåliga tider för mutanter med klor tydligen (om man inte heter Wolverine, då får man en ny ongoing istället). Och för mutanter med klor som Marjorie Liu varit inblandad i.

Ghost Rider – Och, såklart, dåliga tider för serier med kvinnlig huvudfigur. För er som inte följt med är det alltså så att nya Ghost Rider är en tjej. Tekniskt sett, antar jag, eftersom ”nya Ghost Rider” ju inte kommer existera så länge till.

Black Panther – Sorg! En av Marvels i särklass bästa serier. Svårbegripligt att den här inte nådde en större publik, den har ju sedan nummer ett legat åtminstone huvudet högre än de flesta andra Marveltitlar.

Alpha Flight, Iron Man 2.0 och Herc kan jag inte säga att jag haft någon relation till – någon i läsekretsen som kommer sakna dessa? Annars tycker jag det var tråkigt att Nick Spencers planerade ongoing om en tonårig Dr Doom, Victor Von Doom, lades ned innan den ens hann börja… Andra serier som enligt rykteskvarnen är i farozonen är Deadpool MAX (Nej!), Thunderbolts (Neej!) och Avengers Academy (NEEEEJ!). Kommentarer? Ligger någon av era favoritserier pyrt till?

Kommentarer

 1. robban says:

  ni borde verkligen överväga att starta ett forum! behöver inte vara något hemsnickrat eller avancerat, bara ett forumet.com-forum eller liknande. eller finns det redan några bra, svenska serietidningsforum?

 2. robban says:

  ”forumer.com” ska det såklart stå

 3. Henrik Ö says:

  Robban: Seriefrämjandets forum, http://forumet.serieframjandet.se/, frekventeras av flera Shazamredaktionsmedlemmar…

 4. Jonas O says:

  Är det någon som vet varför PunisherMAX lägges ned? Måste ju vara många andra Marvel serier som går sämre än den? När serien äntligen börjat ta fart…..varför är det alltid så!!!! Buu-huu!

 5. Anders Johansson says:

  Menvadfanihelvete. Läggs Black Panther ner? Det hade jag alldeles missat. Jag som nyligen hittat den och förälskat mig i den. Det var ju jävligt irriterande.

 6. Dennis says:

  Med undantag från Black Panther är det inga av de serier som nu ryker som jag kommer fälla några tårar över. Men att Black Panther läggs ner, är de inte riktigt friska på Marvel? BP är ju en kanonserie!

 7. Momiji says:

  Om de lägger ner X-Factor, ja då är det slut mellan mig och Marvel. Bävar varje gång jag går in på serienyhetssidor just nu. (-_-#)

 8. Henrik Ö says:

  Anders & Dennis: Jag hänvisar till de försäljningssiffror som presentats i iFanboy-artiklarna jag länkar till i posten. Jag håller helt med er om att Black Panther är bra, rentav en av Marvels 4-5 bästa titlar just nu, men kvalitet spelar i de här sammanhangen mindre roll än hur mycket man säljer (eller rättare sagt, utgivarna sätter likhetstecken mellan kvalitet och försäljning). Jag är säker på att samma krassa logik ligger bakom nedläggningen av Punisher MAX, även om man i pressmeddelanden o dyl framställt det som att det alltid var planerat att serien skulle ta slut kring #20-25.

 9. Anders Johansson says:

  Henrik Ö: Jo jag förstår att det är skälet och jag har nog heller aldrig trott att Black Panther är så stor. Grejen är den att jag haft ett längre uppehåll med serier som jag för 2-3 år sedan jag tog upp igen. Jag har alltid älskat DD och när nu han var borta från Hell’s Kitchen och behövde en vikarie så började jag så klart kolla upp vikarien. Lite förvånad var jag över att inse att jag nog gillade vikarien bättre. Black Panther har på väldigt kort tid blivit min liksom :-).

  Besviken! Nu tänker jag hämnas på Marvel med att ersätta BP på pull-listen med någon DC-serie, typ Aquaman.

 10. Thomas Fels says:

  Ang forum. Serieforum.se finns också, likaså Scifinytts forum, som har en avdelning för serier.

 11. Henrik Ö says:

  Anders: Även jag kommer sakna Black Panther. Men som gammal DD-fan kan man i alla fall trösta sig med att nya Daredevil av Mark Waid och Paolo Rivera är riktigt, riktigt bra!

 12. Anders Johansson says:

  Henrik Ö: Ja DD är verkligen riktigt bra nu. Tror inte det varit så här bra sedan han satt i fängelse under Brubakers penna :-). Jag var jävligt besviken på DD under Shadowlands och det är skönt att man tog sig ur det.

 13. Saito says:

  Thunderbolts är den enda serien jag skulle sakna, om den skulle ryka.

 14. […] Francavillas stabila pulposande Black Panther – bra synd att denna titel drogs med i Marvels Cancelpocalypse härförleden. Och vi måste också nämna Grant Morrisons superheta nyversion av Stålmannen i […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...