Allmänt

Välkommen Fredrik!

måndag 30 april, kl 15:38 av 0 kommentarer

Så var det dags för vår andra och sista nyrekrytering att presentera sig.

Red: Hej Fredrik och välkommen som skribent på Shazam.se. Du kan väl börja med att berätta lite om dig själv.
Tack! Jag är född och uppväxt i Stockholm, och serier har alltid varit en röd tråd i mitt liv. Jag lärde mig läsa genom barnserier som Bamse och Pellefant. Jag upptäckte Marvelserier när jag var nio år (jag är 34 nu) och lärde mig engelska genom att läsa amerikanska serier på import (Avengers blev tidigt en av de stora favoriterna). När jag kom in i tonåren började jag bredda min serieläsning med alternativserier, såsom Box Office Poison och diverse Vertigo och Drawn & Quarterly-serier. Efter gymnasiet jobbade jag ett tag i seriebutiken Comics Heaven men de senaste åren har jag jobbat som biografmaskinist. Jag läser fortfarande mycket och är dessutom galet hypad inför Avengers-filmen!

Red: Vad kan vi förvänta oss att få läsa av dig här på Shazam?
Vad det gäller recensioner kommer jag försöka varva superhjälteserier med mer alternativa serier från de mindre förlagen. Jag har ganska bred seriesmak, även om det mesta jag läser kommer från USA. Jag tecknar även själv, så det kan hända att det blir några artiklar från det perspektivet också.

Red: Något bra tips på en riktigt bra serie du läst den senaste tiden.
Jag har precis läst första Chew-albumet, ”Taster’s Choice” och det visade sig vara en härligt originell och bisarr serie. Om ni inte känner till den så handlar den om Tony Chu, en polis som har en ovanlig förmåga att ”läsa” allt han äter – t.ex. om han äter ett äpple ser han hur äpplet odlades, äter han en biff får han förnimmelser om hur kon slaktades, osv. Naturligtvis betyder det att han måste äta alla möjliga konstiga saker för att reda ut olösta mordfall och dylikt. Helt unik och väldigt underhållande.

Red: Tack så mycket och välkommen ombord Fredrik.
Tack själv!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...