Allmänt

[Tema: Barnserier] Julklappstips

torsdag 13 december, kl 21:21 av 0 kommentarer

Nu är det bara en och en halv vecka kvar till barnens speciella högtid julen. Det finns inget som kan få små barnaögon att tindra som ett fint seriealbum. Eller… ja, kanske det finns något annat. Men. Julen kan vara ett bra tillfälle att inleda eller stärka ett livslångt förhållande med serier som i bästa fall kan nå det beroende som härskar bland redaktionens medlemmar. Glädjande nog finns det en del på svenska att ge bort.

Katten Nils & Morris- Den mystiska ön är säkert extra poppis hos den som följt duons eskapader i Kamratposten. Joakim Gunnarsson och Johanna Kristianssons serie är alldeles lagom puttrig med trevliga teckningar.

Jultomten av Raymond Briggs har getts ut på nytt av Wibom Books. En serie om en småvresig tomte passar alldeles perfekt till jul och Briggs teckningar är fina. En recension kommer snart.

Maya makes a mess blev snabbt en favorit. Den unga Maya med ett minst sagt bristande bordsskick blir inviterad till middag hos drottningen och lär det nobla sällskapet ett och annat. Kul och med finfina klara linjen-teckningar av Rutu Modan.

Mamette 1: Änglar och duvor av Nob blev jag väldigt förtjust. Mer passande för lågstadiebarn och uppåt. Mysiga teckningar och hjärtevärmande.

För de ännu lite äldre är Tidsresenärerna av Zep och Stan+Vince om ett syskonpar som köper en gammal mobil med vilken de reser i tiden och råkar ut för en massa tokigheter ett bra val.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...