Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag

söndag 16 juni, kl 20:11 av 0 kommentarer

Många kandidater fick stryka på foten för att listan skulle bli någorlunda hanterbar den här veckan. Bland annat hoppade jag över The Shadow som brukar ha förstklassiga omslag men som inte räckte ända fram med tanke på konkurrensen. The Manhattan Projects senaste hamnade också bakom målsnöret trots sin assnygga stilistiskt renodlade design.

JenBlood28-Cov-Mayhew-00197

Jennifer Blood #28

Antingen är det det snygga perspektivet, perfekta ljuset eller helt enkelt känslan och lukten av adrenalin, dimma och mörk kall skog som gör det men Mike Mayhews variant på Jagad faller mig i smaken.

HolmesDemon05-Cov-Francavilla-54190

Sherlock Holmes: The Liverpool Demon #5

Veckans Francesco Francavilla är ett enkelt, mystiskt och träffsäkert porträtt av allas vår favoritdetektiv från Baker Street. Hur Francavilla lyckas leverera minst ett omslag i veckan och till olika förlag samt ständigt på topp är för mig en ack så angenäm gåta.

S13-397bf28b69-9a920

S7-438e840365-67351

Superman Unchained #1

Den nya Superman-filmen Man of Steel rullar upp på biograferna och gamle stålis själv fyller 75 år. Detta uppmärksammans förstås hela året av förlaget DC och nu senast i veckan med en ny fräsch Superman-titel av Scott Snyder och Jim Lee. Som vanligt när det gäller förstanummer så gödslar förlagen med variantomslag och jag har valt ut två av mina favoriter: Först ut en enkel och kärleksfull hyllning till Silver Age Superman av José Luis Garcia-Lopez, komplett med telefonkiosk och upprörd Lois Lane. Nummer två är från en av mina absoluta 70-talsfavoriter, mästaren Neal Adams, och det räcker för mig.

WOLV2013004-DC31-LR-1e44b

Wolverine #4

Även Marvel är på gång med mer superhjälteaction på vita duken med femte (!) filmen med Hugh Jackman i rollen som vår kanadensiske favoritmutant med lövbiffspolisonger och adamantiumklor. Marvel ger därför ut en mängd variantomslag på skilda titlar som alla har Wolverines långa liv som tema. En av de enklaste och samtidigt mest hjärtskärande serveras av Pascal Campion.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...