Recensioner

The Death of Haggard West

lördag 17 augusti, kl 09:50 av 0 kommentarer

deathofhaggardwestJag skrev lite om Battling Boy och The Death of Haggard West häromveckan men jag hade fel på en punkt. The Death of Haggard West är inte en prequel i den meningen att den ges ut enbart inför Battling Boy, den är istället en förhandstitt på Battling Boy. Så allting kommer att finnas med i Battling Boy. The Death of Haggard West handlar som titeln lätt antyder om Haggard Wests död. Man får följa Haggard West på det som blir hans sista uppdrag när han dödas av ett gäng som är en blandning av mumier och typ gamarna i Disneys Robin Hood som ägnar sig åt att röva bort barn. Dessutom får man kort stifta bekantskap med hans dotter och följa med på begravningen. Att recensera en smygtitt blir lite konstigt men jag skrev tidigare att jag skulle göra det 😉 Iaf det lilla man får se av staden Arcopolis får mig att definitivt vilja läsa mer om den och premissen med en stad som hotas av monstergänget och nu saknar sin hjälte är en bra början. Under den korta läsningen står det klart att Haggard West är en sympatisk hjälte med en hel del Batman-liknande prylar i bagaget och som kommer att saknas när man väl läser Battling Boy. Dessutom är Paul Pope en suverän tecknare med en lätt igenkännbar och väldigt snygg stil. Få tuschar så snyggt som Paul Pope. Den 8 oktober finns Battling Boy ute, äntligen! CBR har en intervju med Paul Pope.

Illustration: Paul Pope
Förlag: First Second
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...