Recensioner

New Avengers #8 – What Maximus Made

måndag 16 september, kl 23:54 av 0 kommentarer

NewAvengers_8_CoverTony Stark är tillbaka på jorden efter sina rymdäventyr med Guardians of The Galaxy. Han är bekymrad. Tillsammans med The Watcher hittade han på månen vad som såg som ut som ett lik av en gudalik varelse. Han delar med sig av sina farhågor om det annalkande kaoset till Reed Richards och tillsammans bestämmer de sig för att jämna ut oddsen till sin fördel.

Black Bolts bror Mad Maximus har byggt en dimensionportal där Inhumans kung kan prata normalt utan att förstöra världar. Hans trogna hustru Medusa anar ugglor i mossen och Black Bolt bekräftar hennes farhågor. Hon lämnar honom i vredesmod.

Black Panthers försök att blidka sin syster drottningen av Wakanda till att avstå från att anfalla Atlantis misslyckas. Drottningen kräver vedergällning och kriget är ett faktum. Samtidigt befinner sig vår jord under attack från okända varelser från yttre rymden. Hur ska detta sluta?

3199693-new+avengers+v3+008-005New Avengers #8 är sprängfylld av information utan att Jonathan Hickman gör en tillstymmelse till förklaring. Vem är den gudaliknande varelsen på månen? Vad har Black Bolt i kikaren och vad har hans galne bror byggt förutom rummet där Black Bolt kan prata obehindrat? Vem har Reed och Tony pratat med som ska hjälpa dem jämna ut oddsen? Vilka är de fyra kosmiska figurerna som dyker upp på tröskeln till fyra av medlemmarna i Illuminati?

Varelsen på månen är ingen mindre än Living Tribunal, en gudalik väktare av balansen i Multiuniversum, det vill säga vårt universum och alla olika alternativa varianter. Vad som hänt honom är en gåta men bara vetskapen att någon dödat en gud får mina nackhår att resa sig. Det är i stort sett det enda jag kan räkna ut själv. Resten är ett mysterium där Hickman långsamt och obönhörligt kommer att fylla i luckorna efterhand. Hans kompromisslöshet i berättandet ställer ofta läsaren på prov och uppmuntrar samt kräver omläsning vilket allt som oftast gör hans kluriga historier ännu mer fantastiska. Det är dock en tunn linje mellan för mycket information och ingen alls. I det här fallet blir jag mest frustrerad. Men håll ut! Infinity kommer att lösa alla knutar.

Mike Deodato är i sällsynt högform. Hans bilder har alltid varit bra men något har hänt. Det finns en otrolig skärpa och klarhet här jämfört med hans tidigare ganska murriga stil. Det är kul att se en så skicklig tecknare utvecklas och tillsammans med färgläggningen av Frank Martin är New Avengers en av de snyggaste serierna i Marvels katalog.

På åtta nummer av New Avengers har Hickman åstadkommit något fantastiskt och unikt som en episk superhjältesaga med Sci fi-touch. Ni som inte har börjat läsa den här tidningen än har en härlig stund framför er.

Manus: Jonathan Hickman
Illustration: Mike Deodato
Färgläggning: Frank Martin
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...