Allmänt /Recensioner

Infinity del 4 av 16 – Infinity #2

torsdag 21 november, kl 21:45 av 0 kommentarer

3286188-02Thanos tjänare Corvus Glaive ger tillsammans med sina dödsföraktande trupper ett ultimatum till Inhumans: ge mig huvudena från alla Inhumans mellan åldrarna 16-22 eller dö.

Trots sitt katastrofala nederlag mot The Builders armada beslutar sig de allierade rymdflottorna förstärkta med Avengers och Shi’ars kejserliga garde att anfall är bästa försvar. De lyckas driva tillbaka fienden temporärt till priset av en hel värld som The Builders infekterar. En bitter Pyrrhusseger för våra hjältar.

Black Bolt samlar resten av Illuminati i den speciella kammare i Inhumans huvudstad Attilan där hans fruktade röst inte gör någon skada. Han berättar om deras tribut till Thanos och att allt bara är en lögn. Thanos är inte ute efter att döda alla barn i en viss ålder. Han önskar livet ur en helt annan mycket speciell person.

landscape_amazingDet chockerande avslöjandet i slutet av Infinity #2 är verkligen en bra twist. Det här är Jonathan Hickman när han är som bäst. Han lägger till ytterligare ett lager till denna fantastiska berättelse just när du trodde att du räknat ut allt och hade koll på läget.

I detta nummer delar Dustin Weaver och Jerome Opeña på rituppdraget så till vida att Weaver befinner sig på jorden och Opeña tumlar runt i rymden. Bägge dessa herrars stil är svår att skilja åt vid första anblicken mest på grund av Justin Ponsors enhetliga och förträffliga färgläggning. Jag föredrar Weaver alla dagar i veckan men Opeña är grymmast på att leverera ansiktsuttryck och förstulna blickar.

Infinity-2-03-620x350

Fyra delar in i eventet och detta artar sig verkligen till något alldeles extra. Ända sedan Civil War har jag längtat och hoppats att jag återigen skulle få uppleva ett helhjärtat event där alla involverade strävar efter att leverera en grymt bra story i lyxförpackning. Hickman och co uppfyller detta med råge och får mig att längta efter varje nummer som ett barn på julafton.

tumblr_moca6b3pf71qes700o1_500Läsare som föredrar mer lättsmälta serier kommer förmodligen inte uppskatta Hickmans episka event. Det krävs också att man läser både Avengers och New Avengers och inte bara själva huvudserien Infinity för att hänga med i svängarna. Hur som helst, om du uppskattar ett storvulet event med episka proportioner och engagerande samt komplex handling som kittlar dina grå celler är Infinity värt att investera i.

Manus: Jonathan Hickman
Illustration: Jerome Opeña & Dustin Weaver
Färgläggning: Justin Ponsor
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 5/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...