Nyheter och tips

Previewstips: The Wicked + The Divine

torsdag 27 mars, kl 15:53 av 4 kommentarer

wicked-divine-625x472

Alla som tillbringat våren i fosterställning sedan Young Avengers av Kieron Gillen och Jamie Mckelvie kom ut med sitt sista nummer i januari 2014 kan andas ut. I juni dyker äntligen Gillen och McKelvies nya serie upp hos Image Comics: The Wicked + The Divine.

Kieron Gillen har beskrivit den som ”en superhjälteserie för de som älskar Bowie lika mycket som Batman”. Jag vet inte om jag älskar Bowie lika mycket som Batman men jag älskar vad de här herrarna gjorde med Young Avengers och jag är supertaggad inför det här. Här får ni en flukt av omslaget till första numret och efter hoppet kommer ett litet smakprov ur serien.

”Every 90 years or so, twelve gods incarnate in the bodies of the young. They  are charismatic and brilliant. They stand before crowds, speak in tongues, and  send them into rapture. They’re rumored to perform secretive miracles. They save  people’s lives, either metaphorically or literally.

They are loved. They are hated. They are brilliant.

Within two years, they’re dead.”

PrintPrint

Kommentarer

 1. Pärka says:

  Det här har varit en ”instant buy” sen jag hörde om den. Har varit sugen på flera av Gillens grejer länge (särskilt de med McKelvie) men inte kommit runt till att läsa något än. Den här serien kom därför som en perfekt inkörsport och att den ligger på Image hjälper ju bara till.
  Sen kan jag bara säga: DEN. DÄR. PREVIEWEN!
  Det här kommer bli bra.

 2. Andreas Mars says:

  Helt rätt! Det här får man inte missa. Om du inte läst något av Gillen och McKelvie MÅSTE du läsa deras Young Avengers. Underbar serie!

 3. Pärka says:

  Jepp det är definitivt en av Gillen-serierna jag har haft utkik på. Övriga två är ”Phonogram” och ”Journey Into Mystery”. Har nog tänkt att ta ”JIM” först för vad jag förstår så är väl, bland mycket annat, ”Young Avengers” Gillens fortsättning på Kid Lokis story därifrån?

 4. Andreas Mars says:

  Stämmer bra! Ska själv skaffa JIM då jag sorgligt nog inte hunnit läsa den.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...