Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 16

fredag 18 april, kl 22:33 av 0 kommentarer
SUPSM2013031-DC11-LR-44f89

Final på Superior Spider-Man

Varmt välkomna till ytterligare ett avsnitt av Veckans Nyheter så här på långfredagen. Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som säger adjö och andra små läckerheter som dykt upp under stilla veckan.

Marvel Comics: Först ut är Superior Spider-Man #31 som är seriens finalnummer och språngbräda till Peter Parker och Amazing Spider-Mans återkomst. Vad detta betyder för Doc Ock återstår att se men spännande lär det bli.

S.H.I.E.L.D. och X-Men är borta och Ultimates består av ett gäng tonåringar. Återstår för Future Foundation i Marvels Ultimate Universe att försvara världen i Ultimate FF. Sue Storm, Tony Stark, Machine Man och Sam Wilson är redo i Joshua Fialkovs nya serie.

DC Comics: Den fallne gröna lyktan och superskurken Sinestro får en egen tidning författad av Cullen Bunn (Fearless Defenders, Magneto) och tecknad av Dale Eaglesham.

Solar01-Cov-Doe-2f637

Ytterligare en nystart från Dynamite

Dynamite Entertainment: Efter att ha börjat ge ut gamla Gold Key Comics-figurer som Turok: Dinosaur Hunter och Magnus: Robot Fighter är turen nu kommen till det mänskliga batteriet Solar: Man of The Atom, författad av Frank Barbiere (Five Ghosts). Förlaget meddelar också att de skrivit kontrakt med ingen mindre än Warren Ellis som ska ansvara för rebooten av Project Superpowers som består av en hög med superhjältekaraktärer från 1930- och 40-talen som blivit allmän egendom.

Image Comics: Nathan Edmondson (Black Widow, Punisher) berättar i Genesis (One-Shot) om en man som upptäcker att allt han tänker blir verklighet men med obegränsade krafter kommer också obeveklig fasa.

Den här veckan kan alla tradewaiters (inklusive undertecknad) andas ut eftersom Matt Fraction och Chip Zdarskys Sex Criminals äntligen kommer ut med sin första samling. Utsedd till Best Comic Book of The Year av Time Magazine och Eisnernominerad för bland annat Best New Series lovar gott.

FrankensteinAlive-03-pr-1-a9b29IDW: Sist ut har vi veckans smaskigaste påskägg: Frankenstein: Alive, Alive #3. Tecknaren Bernie Wrightson (Swamp Thing), som redan 1983 gav oss sin fantastiska tolkning av Mary Shelleys originalroman, startade 2012 tillsammans med författaren Steve Niles en fristående fortsättning på vårt tragiska monsters öden och äventyr men tidningen har legat i träda i nära ett och halvt år. Nu är den alltså äntligen tillbaka igen och ser lika fantastisk ut som de första två numren gjorde. En riktigt munsbit för alla älskare av gotisk skräckromantik.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...