Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag – vecka 16

måndag 21 april, kl 00:55 av 0 kommentarer

Välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans omslag! Efter ett mysigt påskbord med moderna familjen tänker jag nu bjuda er på fem härliga påskägg fyllda med humor, allvar och den härliga kreativitet som gör att ett snyggt omslag sticker ut i mängden.

Grön glädje, skurkig gul lykta, snygg design, stridslystna amasoner och skön action från Kalla krigets dagar blir det den här veckan. Mycket nöje!

HULK2014001-DC71-LR-c050f

Hulk #1 (Marvel Comics)

Låt er inte luras av titeln. Det är fortfarande Mark Waid som står för berättandet i vår gröne väns fortsatta äventyr, den enda skillnaden är att adjektivet ”indestructible” är  borta och att Mark Bagley tagit över tecknandet. Eftersom det är ett förstanummer under given All-New Marvel Now! får vi i alla fall ett riktigt trevligt omslag av Skottie Young. Färgerna är härliga och att få se gamle Hulk barnsligt glad hör inte till vanligheterna.

SIN-Cv1-ds-43bdf

Sinestro #1 (DC Comics)

Med Magneto och nu Sinestro författar Cullen Bunn nu två tidningar med superskurkar med egna titlar vilket är anmärkningsvärt i sig. Ännu mer anmärkningsvärt är att han gör det för både Marvel och DC. Det är väldigt kul att återigen få se Dale Eaglesham spänna musklerna i en ongoing. Jag gillar hans karaktäristiska anatomiskt detaljrika stil som vi får ett snyggt smakprov på här. Sinestros förvandling från trashank till hans vanliga roll som ledare för sin egna kår av gula lyktor är mäktig och mystisk på samma gång.

MSMARV2014003-DC11-LR-ecb48

Ms. Marvel #3 (Marvel Comics)

Efter sin framgång med designen av Carol Danvers nya dräkt som Captain Marvel fick Jamie McKelvie även äran att göra sammalunda med nya versionen av Ms. Marvel. Blandningen av den klassiska dräkten från 1970-talet och indisk-pakistanskt mode passar verkligen Kamala Khan och det här omslaget ger en bra bild av hennes kraftfulla personlighet.

WW-Cv30-ds-ace6b-10007

Wonder Woman #30 (DC Comics)

Cliff Chiangs omslag till Mirakelkvinnans senaste nummer är mycket bra på många sätt. Den onaturliga färgskalan förstärker känslan av allvar. De röda fanorna och Dianas rosa skinn ger en smak av blodtörst och frånvaron av skarp tusch bidrar ytterligare till att fullända detta pop art-verk.

WSTBM2014003-DC11-LR-4d685

Winter Soldier: The Bitter March #3 (Marvel Comics)

Slutligen har vi Veckans favorit! Andrew Robinson gör det igen med ytterligare ett asgrymt omslag till Winter Soldiers Kalla kriget-äventyr. En rallarsving som känns och som dessutom får extra energi av titeln i järnvägsvagnens tak. Precis som Chiang i Wonder Woman använder Robinson rosa för att få oss att haja till och det funkar utmärkt.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...