Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 29

söndag 20 juli, kl 09:51 av 0 kommentarer

HARLEYSD-Cv1-direct-market-ee6e3Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DC Comics: Förlaget ger ut tre nya titlar den här veckan: Först ut har vi Harley Quinn Invades Comic-Con International: San Diego #1 som inte behöver någon närmare presentation eftersom titeln klarar av det mesta själv. Ni får däremot njuta av Amanda Conners ljuvliga omslag här bredvid.

TT-Cv1-open-order-var-34645

Mycket snyggare och dessutom roligare variantomslag till Teen Titans #1 av Joe Quinones

Alla som saknar framlidne Damian Wayne, den senaste att bära Robins mantel tills han togs av daga i Batman, Inc. #8, kan andas ut eftersom Batman är fast besluten att återuppliva sin son med hjälp av teknologi från Darkseids Apokolips. Hur detta går och vem som blir den nya Robin får vi se men allt börjar i Peter J. Tomasi och Andy Kuberts Robin Rises: Omega #1.

Sist ut bland DC:s nya titlar den här veckan har vi ytterligare en volym med Teen Titans. Det enda jag kommer att tänka på när jag ser att den har kommit ut är de grova internetattackerna som följde på Janelle Asselins krönika där hon med rätta kritiserade förstanumrets originalomslag för att det var dåligt och bottnande i missriktad marknadsföring. Asselin är asgrym och förtjänar all cred hon kan få och jag hoppas att hon, och andra kvinnliga krönikörer, slipper råka ut för kvinnofientliga internettroll i framtiden.

Squidder-01-pr-1-a78aeIDW: Den framgångsrike och synnerligen skicklige tecknaren Ben Templesmith kommer ut med en alldeles egen serie där han även står för författandet: The Squidder. Serien började som ett lyckat Kickstarter-projekt från 44FLOOD och nu är den alltså äntligen här. Templesmith ligger bland annat bakom den framgångsrika serien 30 Days of Night, som även blivit film, samt de första numren av J. M. Straczynskis lovande serie Ten Grand som han tyvärr fick hoppa av eftersom han missade för många deadlines. The Squidder är en miniserie i fyra delar och handlar om en gammal krigare från ett glömt krig i en främmande värld. Enligt Templesmith själv är serien en blandning av Mad Max, Cthulhu-varelser och allt som han älskar från Dolph Lundgren-actionfilmer från 90-talet så håll ögonen öppna.

LifeWithArchie-36-0FF-44f70Archie Comics: Efter zombierysaren Afterlife with Archie kommer nu Life without Archie som är den avslutande historien i tidningen Life with Archie. Här har man tidigare presenterat två framtida alternativa versionen med Riverdale-gänget som vuxna, en där Archie gifter sig med Veronica och en där han gifter sig med Betty. I Life with Archie #36 sammanstrålar dessa handlingar och Archie dör när han försöker rädda livet på en vän. Förlaget passar också på tillfället att hylla karaktären i både #36 och kommande #37 eftersom Archie fyller 75 år som seriefigur. Mycket material och snygga variantomslag av bland annat Francesco Francavilla, Alex Ross, Walt Simonson, Adam Hughes och många fler så håll utkik i framtida avsnitt av Veckans omslag.

BlackMarket01-CoverA-5bf9aBOOM! Studios: Frank Barbiere (spana gärna in hans och Marco Rudys förträffliga Doctor Strange i New Avengers Annual #1) är aktuell med två egna serier på olika förlag, The White Suits (Dark Horse Comics) och Five Ghosts (Image Comics), och nu kommer ytterligare en från förlaget BOOM! Studios: Black Market. I Barbiere och tecknaren Victor Santos serie handlar det dock inte om kubanska cigarrer eller bootleg-kopior utan superhjältelik. Seriens huvudperson är den übersmarte Ray Willis som hankar sig fram på en begravningsbyrå där han förbereder kroppar för visningar när hans kriminelle bror Denny dyker upp med en listig, farlig och morbid plan. Han tror han har hittat ett botemedel mot alla sjukdomar genom att använda döda superhjältars DNA och det är där som Ray med sin briljanta hjärna kommer in i bilden.

Devilers01-Cove-Jock-7651fDynamite Entertainment: En vecka efter Joshua Hale Fialkovs nya lovande serie The Life After från Oni Press dyker samme man upp med en ny skräck- och actionserie från Dynamite: The Devilers. När Helvetets portar öppnas på vid gavel är det inte vem som helst som kan stoppa alla fasor och hemskheter som hotar vår värld. Sju utvalda äventyrare och exorcister med rötter i kristendom, islam, buddhism och andra världsreligioner står till vår tjänst. Serien tecknas av Matt Triano med omslag av den skicklige Jock och Fialkov själv jämför The Devilers med hans tidigare version av I, Vampire som också innehöll en ensemble av karaktärer med olika syn på både världen och dess ondska.

HAR-025-COVER-A-SUAYAN-1b95bValiant Entertainment: Sist ut av alla intressanta nyheter den här veckan kommer ett sorgligt avsked till en av de bästa nya superhjälteserierna som jag läst på mycket länge. Med 48-sidiga Harbinger #25 säger Joshua Dysart tack och adjö efter två års öden och äventyr med seriens tonårsteam The Renegades, bestående av Peter Stanchek, Kris Hathaway, Faith Herbert, Charlene Dupre och John Torkelson. Serien avslutas med att en av medlemmarna dör (vem tänker jag inte spoila och Gud nåde den som spoilar det för mig) men Dysart kan inte riktigt släppa taget än om denna lysande serie utan fortsätter med en tredelad miniserie kallad Harbinger: Omegas som handlar om effekterna av dödsfallet för teamet.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...