Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 38

torsdag 18 september, kl 23:14 av 0 kommentarer

BOOM-Sirens-001-coverA-50250Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått. 

Boom! Studios: Först ut är det dags för veteranen och legendaren George Pérez att få spänna musklerna med en alldeles egen ny superhjälteserie med idel kvinnor i förgrunden, blygsamt kallad George Perez’s Sirens. Nyligen 60 år fyllda och verksam som tecknare sedan 1970-talet innehåller hans verkförteckning några av de mest kända klassiska superhjältehistorierna för både Marvel och DC, eller vad sig om Taskmasters ursprung i Avengers, Impossible Man besöker Marvel-kontoret i Fantastic Four, The New Teen Titans, DC:s fläskiga 50-årsjubileum och reboot Crises on Infinite Earths, Wonder Woman samt Peter Davids underbara Hulk: Future Imperfect (en av mina absoluta Hulk-favoriter). Flera av karaktärerna i Sirens bygger på riktiga personer i Pérez närhet, däribland hustrun Carol, och serien innehåller också en hel del tidsresande.

OddlyNormal-e6591Image Comics: Oddly Normal är en ny serie för alla åldrar skapad av Otis Frampton som handlar om en 10-årig tjej med grönt hår och spetsiga öron vars liv inte är en dans på rosor precis. Det är inte lätt att passa in när du inte ser ut som alla andra eftersom du ärvt ditt utseende efter din mamma som är en häxa från ett magiskt land som kallas Fignation och att dina föräldrar dessutom döpt dig till Oddly gör ju inte saken bättre. I ett anfall av utanförskap och ensamhet under 10-årskalaset, som ingen av hennes klasskamrater kommer till, gör Oddly en fatal önskning innan hon blåser ut ljusen på födelsedagstårtan. Medan hennes mammas moster försöker klura ut var Oddlys föräldrar nu tagit vägen skickas hon själv till okända släktingar i landet Fignation. Var försiktig med vad du önskar, helt enkelt.

BWSF01-Cov-Chen-ef2b0Dynamite Entertainment: Efter att förlaget tidigare i år börjat ge ut Six Million Dollar Man: Season Six är det så dags för den kvinnliga motsvarigheten i The Bionic Woman: Season 4Six Million Dollar Man var ursprungligen en TV-serie från 1970-talet om före detta astronauten Steve Austin som blir hemlig agent för organisationen Office of Scientific Intelligence (O.S.I.) efter att han utrustats med diverse coola cybernetiska implantat till följd av en olycka. TV-serien fick en spin-off med The Bionic Woman som gick, som ni förstår av titeln, i tre säsonger och handlar om tennisproffset Jaime Sommers som originellt nog också förvandlas till cyborg efter en olycka och anställs av O.S.I..

Avengers-35-Cover-7e0b4Marvel Comics: Sist ut den här veckan börjar en nedräkning i Jonathan Hickmans Avengers. Allt kulminerar i maj 2015 och serien börjar från och med Avengers #35 med en baklänges kronologisk ordning där domedagen står för dörren, vilket har präglat Hickmans run under hela hans tid med Jordens Mäktigaste Hjältar. Som ni kan se av omslaget är det en något annorlunda roster av Avengers medlemmar som kämpar för jordens överlevnad: Superior Iron Man, Thor utan Mjölner men med yxan Jarnbjörn, Falcon som den nye Captain America, Hulk med Bruce Banners hjärna och Steve Rogers som inte längre är en ”Man Out of Time” eftersom han bestulits på sitt berömda supersoldatserum.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...