Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 40

fredag 3 oktober, kl 23:26 av 0 kommentarer

LOBO-Cv1-1-25-var-13f5fVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DC Comics: Hösten är i full gång och ”The Big Two” går ut hårt med flera nya titlar första veckan i oktober. Från DC kommer en helt ny tidning med anti-hjälten Lobo i den nya, yngre tappningen som introducerades redan förra året under DC:s ”Villain’s Month”, skriven av Cullen Bunn (Sinestro, Magneto, The Sixth Gun). Den lite vildare Lobo, som vi är vana att se honom, finns också med i serien men betraktas nu som en bedragare och kallas till och med ”Faux-bo” av Cullen Bunn.

Efter en månad med mycket 3D och Futures End kickar förlaget också igång ett event med Green Lantern-relaterade titlar kallat Godhead. Fullt krig mellan Kirbys New Gods och lyktorna utlovas och eventet börjar den här veckan med New Gods: Godhead #1 och Green Lantern #35 för att fortsätta med Green Lantern Corps, New Guardians, Red Lanterns och Sinestro.

GOTHAC-Cv1-ds-43a8eDet rika Batman-universat utökas ytterligare med en alldeles egen ungdomsserie i high school-miljö med två unga kvinnor i huvudrollerna, skriven av Becky Cloonan (som 2012 blev den första kvinnan som fick författa serien Batman samt även intervjuats av Shazams Henrik Örnebring) och Brenden Fletcher samt tecknad av Karl Kerschl. Möt sophomore Olive Silverlock och freshman Maps i Gotham Academy där känslan från Harry Potter-böckerna blandas med allt det galna som är Gotham City, med kufiska lärare, rykten om spöken och kanske ett besök av en av skolans rika välgörare, Bruce Wayne.

Marvel Comics: Förlagets nya giv Avengers NOW! kickar nu igång med avslutningen på Rick Remenders Captain America och en ny kvinnlig Thor i Jason Aaron och Russell Dautermans Thor #1. Falcon dyker ju upp senare under hösten som ny Cap i All-New Captain America och det verkar som Thor Odinson fortfarande är huvudperson i nya Thor även om han inte är värdig att svinga hammaren Mjölner. Vem kvinnan som tagit över gudamanteln är återstår att se och jag blir allt mer sugen på att läsa hela Jason Aarons run med åskguden.

BBWS2014001-DC11-LR-4bebfEfter Image Comics Zero och Marvels Secret Avengers tar sig nu Ales Kot an Bucky Barnes: The Winter Soldier. Buckys förra soloserie med Ed Brubaker och tecknarna Butch Guice samt Michael Lark var bra om en lite rumphuggen och jag tycker Ales Kot är upp till bevis med den här titeln eftersom jag inte alls gillar hans Secret Avengers. Någon som jag däremot känner mig helt trygg med är seriens tecknare Marco Rudy som gjorde ett så strålande jobb med Frank Barbieres Doctor Stranges-historia i New Avengers Annual som fick toppbetyg av mig i somras.

Jag har tjatat rätt länge om att Dan Abnett kommer ut med en ny serie med originalupplagan av Guardians of The Galaxy i förarsätet, nämligen Guardians 3000, och nu är den äntligen här. Abnett och Andy Lanning kommer alltid att ha en plats i mitt seriehjärta för att de gav mig fantastiska äventyr med Richard Riders Nova och nya Guardians och jag hoppas verkligen att Abnett och tecknaren Gerardo Sandovals serie lever upp till mina sjukt höga förväntningar.

MOW2014001-DC11-LR-1-a512fSom om inte Jason Aaron hade nog med att författa Thor så kommer han också ut med en hårdkokt historia på Marvels Icon. Precis som i Aaron och Jason Latours Southern Bastards från Image Comics är Men of Wrath en våldsam historia som återigen utspelas i Alabama i Amerikas soliga Södern där vi får följa den livsfarlige yrkesmördaren Ira Rath och förbannelsen som vilar över hans familj. Serien tecknas av Ron Garney som tidigare samarbetat med Aaron på Thor: God of Thunder.

Boom! Studios: Om du gillade Paul Jenkins och Humberto Ramos Fairy Quest får du ditt lystmäte när vi återvänder till Fablewoods värld där alla sagor får liv. I sexdelade miniserien Fiction Squad färdas vi till City of Rimes där den misslyckade detektiven Frankie Mack, från en ofullbordad roman, löser brott tillsammans med partnern Simple Simon i en blandning av fantasy och gammalt hederligt detektivmysterium. Istället för Humberto Ramos sköts ritandet den här gången av Ramon Bachs

FictionSquad01-coverC-752d4Övrigt: Om förra veckan var lite tunnsådd med bara två nya titlar, Butterfly (Boom! Studios) och Roche Limit (Image Comics), så svämmar den här veckan bokstavligen över av nya äventyr från seriernas värld. För er som inte får nog av ovannämnda nyheter kan ni trösta er med två nya serier från Dynamite Entertainment, Sherlock Holmes vs. Harry Houdini och Damnation of Charlie Wormwood, eller Cutter från Image Comics som kommer ut med ett nytt nummer varje vecka oktober ut. På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...