Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 49

lördag 6 december, kl 23:29 av 0 kommentarer

SSIX-Cv1-ds-41556Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DC Comics: Catman, Black Alice, Big Shot, Strix, Porcelain och The Ventriloquist bildar laguppställningen i The New 52:s variant av Secret Six. Gail Simone är tillbaka som författare till serien och även om Bane och Ragdoll saknas så är jag väldigt svag för tidningar med C-skurkar i huvudrollen.

ANGELA2014001-DC11-3e44aMarvel Comics: Dags att hälsa den gamle författaren till Lokis tidigare äventyr i Journey into Mystery, Kieron Gillen, välkommen tillbaka till Asgard med titeln Angela: Asgard’s Assassin. Karaktären Angela skapades av Neil Gaiman och Todd McFarlane som återkommande figur i Images Comics Spawn och hamnade i Marvels universum efter händelserna i eventet Age of Ultron. Sedan dess har hon varit medlem i Guardians of The Galaxy och fått reda på att hon är dotter till Oden. Gillens medförfattare är Marguerite Bennett som tidigare skrivit än del för DC Comics (bland annat Earth 2: World’s End) och tecknandet står Phil Jimenez och Stephanie Hans för.

WOLFM-Cv1-1-13-var-f9df7Vertigo: Cullen Bunn (Magneto, The Empty Man) tar ett nytt grepp om varulvsgenren med miniserien Wolf Moon. Dillon Chases familj slaktas av en varulv men när han bestämmer sig för att viga sitt liv åt att oskadliggöra besten visar det sig att varulven är ett väsen i sig som hoppar från värdkropp till värdkropp vid varje ny fullmåne. Ända sättet för Chase att lyckas med sitt uppdrag är att döda en annan människa och själv bli ett monster.

hellboy-BPRD-fbccfDark Horse Comics: Som avslutning på jubileumsåret med 20 år av Hellboy kickar Mike Mignola igång en ny femdelad miniserie, Hellboy and the B.P.R.D., som utspelar sig år 1952 i början på Hellboys karriär tillsammans med The Bureau of Paranormal Research and Defense med mystiska händelser i Brasiliens djungel. Mike Mignola själv står för handlingen och John Arcudi för själva skrivandet och med tecknaren Alex Maleev och färgläggaren Dave Stewart med på båten verkar detta bli en riktig höjdare.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

 

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...