Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 13

lördag 28 mars, kl 14:05 av 0 kommentarer

MULTIVUC-Cv1-ds-3285eVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DC Comics: Efter att ha läst de första fyra numren av Grant Morrisons The Multiversity blev jag helt matt efter The Multiversity: Pax Americana #1 som är något av det bästa och mest komplexa jag läst i serieväg. Nu har vi kommit fram till åttonde och näst sista numret, The Multiversity: Ultra Comics #1, där vi äntligen får hålla den mystiska serietidningen som gått som en röd tråd genom hela berättelsen i våra händer så spänn fast säkerhetsbältet och förbered dig på en fantastisk metaberättelse som bara Morrison kan leverera där du kan bli DC:s multiversums nyaste hjälte. Tecknar gör Doug Mahnke som tidigare samarbetat med Morrison i Final Crisis. Hela The Multiversity liknar ingenting annat på hyllorna just och även om du som jag inte är ett DC-fan kommer du inte ångra att du hoppade på tåget.

BOOM-Hit1957-001-A-Main-79dd2Boom! Studios: 2013 presenterade Bryce Carlson och tecknaren Vanesa R. Del Rey noirdeckaren Hit: 1955, en historia om mord och korruption inom 1950-talets LAPD med mordutredaren Harvey Slater i huvudrollen. Serien var Del Reys debut och Hit: 1955 nominerades även för en Harvey Award. Nu kommer fortsättningen i Hit: 1957. Bryce Carlson känner jag inte till men noirgenren ligger mig varmt om hjärtat efter att ha slukat en del skapelser av Ed Brubaker och Sean Phillips och med bilder av den fantastiska Del Rey kan jag bara inte motstå den här nya serien.

26716Dark Horse Comics: Efter förra veckans Chrononauts är det så dags för ett nytt äventyr med tidsresor som koncept med den stora skillnaden att det är vår nutid som är föremål för intresset. Past Aways av Matt Kindt (Mind MGMT, The Valiant, Divinity) och Scott Kolins är en berättelse som kretsar kring fem äventyrare och upptäckare från en mycket avlägsen framtid (vi snackar 10.000 år eller mer) som strandar i vår tid. De upptäcker dessutom att de inte kan dö eftersom de inte har fötts än vilket ställer till det ytterligare för dem i teamet som verkligen är trötta på vår tid. Som om det inte var nog händer något med verkligheten vilket gör att dinosaurier och stygga monster dyker upp som de ser sig skyldiga att ta itu med. Matt Kindt har beskrivit teamet som en ”mycket dysfunktionell variant av Fantastic Four” och det klingar underbart i mina öron.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...