Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 27

söndag 5 juli, kl 09:03 av 0 kommentarer

1-cd21e0d48b-00fe2Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: Först ut har vi en ny spännande serie av Brian K. Vaughan (vars fru är från Canada) och Steve Skroce (från Toronto) som inte bara citerar Canadas nationalsång utan tar oss hundra år in i framtiden när USA utan förvarning angriper landet med gigantiska robotar. I We Stand On Guard, som är en serie i sex delar, får vi följa Amber på jakt efter sin saknade bror Tommy i Canadas bistra vinterlandskap där hon också stiftar bekantskap med gerillakrigarna Two-Four.

BW2-1-COVER-2195fDark Horse Comics: När jag och mina bästa lumparkompisar skulle ha återträff tyckte vi det var en förträfflig idé att gå på bio tillsammans. Efter att ha genomlidit Barb Wire med Pamela Anderson 1996 och Batman and Robin 1997 beslutade vi oss för att aldrig mer se film tillsammans. Nu är Barb Wire tillbaka där hon började innan filmen förstörde hennes namn, nämligen Dark Horse Comics och med originalförfattaren Chris Warner vid rodret. Barägaren och prisjägaren Barbara Kopetski från hålan Steel Harbor dök upp första gången 1993 och den här gången tecknas serien av Patrick Oliffe med omslag av Adam Hughes.

Spire-001-A-Main-925f2BOOM! Studios: Six-Gun Gorilla är en serie som står högt upp på min önskelista men som jag ännu inte kommit mig för att läsa. Kanske ändras det i sommar men innan dess kan man njuta av en ny serie av samma team, nämligen The Spire av Simon Spurrier och Jeff Stokely. Serien utspelas i en stad som reser sig som en gigantisk huggtand mitt ute i ingenstans och befolkas människor och icke-människor – eller som de kallas i The Spire ”the unsculpted and the sculpted”. Spurrier själv kallar serien ”Blade Runner möter Dark Crystal genom Mad Max” och i centrum för berättelsen hittar vi Shå som är stadens enda invånare av rasen Medusi och dessutom Commander of the Watch vilket innebär att hon ska upprätthålla lag och ordning i en stad som hatar hennes blotta existens.

Spirit01-Cov-A-Powell-85d20Dynamite Entertainment: Ett år efter att Dynamite förvärvat Will Eisners ikoniska serieskapelse The Spirit får vi nu en ny serie av Matt Wagner och Dan Schkade för att fira karaktärens 75 år i serievärlden. Dynamite har sedan tidigare rättigheterna till en lång rad av klassiska seriehjältar som Flash Gordon, Green Hornet, Doc Savage, The Phantom och The Shadow men man kan utan överdrift säga att Will Eisner’s The Spirit är juvelen i kronan. I den nya tolkningen får vi åter möta Commissioner Dolan, hans dotter Ellen, Ebony White och Sammy när de försöker hitta The Spirit som är försvunnen i två år och förmodad död.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...