Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 33

söndag 16 augusti, kl 00:31 av 0 kommentarer

PGIG-01-cov-565a0Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: I tredje volymen av Kieron Gillen och Jamie McKelvies långkörare Phonogram får vi åter stifta bekantskap med The Phonomancers som är ungdomar som får magiska krafter genom musik. Inte musik de skapar utan musik de uppskattar, analyserar, diskuterar och sprider. I Phonogram: The Immaterial Girl får vi se vilken makt musikvideon har och får även en närmare titt på den splittrade Emily Aster, hon som har sålt halva sin personlighet för att kunna leda en sammanslutning av Phonomancers. Eftersom jag är helt såld på Gillen/McKelvies Young Avengers och The Wicked + The Divine men inte läst en ruta av Phonogram tänker jag göra en djupdykning i hela serien när den är klar så håll ögonen öppna.

TheBeauty-01-1-ea97bI dagens utseendefixerade värld gör många vad som helst för att få den perfekta kroppen men tänk om du kunde bli vacker av en sjukdom? I Jeremy Haun (Wolf Moon, Constantine, Batwoman) och Jason Hurleys nystartade serie råder sedan två år en epidemi i form av en sexuellt överförbar sjukdom, kallad The Beauty,  vars främsta symptom gör att många gör allt för att bli smittade. Nu börjar dock medvetandet spridas om att skönheten har ett pris och det är poliserna Foster och Vaughns uppgift att lösa problemet. The Beauty vann Top Cow’s Pilot Season 2011 i konkurrens med sju andra seriebidrag och nu fyra år senare kan vi läsa en historia som ställer flera intressanta frågor om den värld vi lever i.

Americatown-001-A-Main-9f196BOOM! Studios: En vanlig trend nu för tiden är att serier blir filmer eller TV-serier men i några fall råder det omvända. Bradford Winters och Larry Cohen har jobbat som manusförfattare till TV-serier som Oz, Boss, The Americans och Netflix’s Borgia (inte att förväxla med Showtimes Borgias) och lanserade först sitt projekt Americatown som ett pilotavsnitt till HBO och när det inte funkade funderade de på att göra en film. Det begränsade filmformatet gjorde dock att Winters och Cohen kom på den geniala lösningen att ge ut den som en serie via Archaia Entertainment som är en del av BOOM! Studios. I serien lever nordamerikaner på olika platser i världen som legala eller illegala invandrare efter att USA drabbats av en ekonomisk kollaps och andra katastrofer och vi får följa en grupp invandrare som skapat en egen enklav, Americatown, i Buenos Aires. Serien vänder med andra ord upp och ner på dagens situation i USA men jag ser också paralleller med tragedin med båtflyktingar på Medelhavet.

22470Dark Horse Comics: King Tiger var en karaktär som dök på 90-talet i Dark Horse Comics tidigare titel Comics’ Greatest World (han har även figurerat en hel del i serien Ghost) och nu är det dags att ge honom eget svängrum. Randy Stradley, som varit en viktig kugge på förlaget ända sedan starten på 1980-talet och med en diger lista av Star Wars-titlar bakom sig, författar återigen och Doug Wheatley står för bilderna. King Tiger är en asiatisk trollkarl och Kung Fu-mästare som är bosatt någonstans i Nevadas bergstrakter där han beskyddar vår värld mot magiska och demoniska fasor tillsammans med flickvännen Rikki Neal och hans assistent Milo Sturges (som mer fungerar som caddy åt King Tigers massiva arsenal av mystiska vapen).

Sist ut har vi en ny titel som hängt med Scott Kolins (Past Aways, Flash) ända sedan hans tid på high school. Kolins har både författat, tecknat, tuschat och färglagt denna skapelse där vi får möta Adam.3 och hans familj som lever på en paradisisk ö tillsammans med sina djurvänner när ön plötsligt får besök av ett otrevligt monster. Scott Kolins själv beskriver Adam.3 som en blandning mellan Jack Kirbys science fiction i Fantastic Four, John Carpenters The Thing, Edgar Rice Burroughs Tarzan och Hanna-Barberas animerade TV-serie The Herculoids från 60-talet. Serien presenteras i liggande widescreen-format vilken gör att den ser extra snygg ut på en iPad.

21715

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...