Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 37

lördag 12 september, kl 08:42 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

HeadLopper_01-1_362_557_s_c1HEAD LOPPER #1
Manus/Illustration: Andrew MacLean
Förlag: Image Comics

Den nomadiske krigaren Norgal och hans osannolika kompanjon, det avhuggna huvudet av Agatha The Blue Witch, har just landstigit på den skotska ön Barras klippiga kust. De är där för att döda ett sjömonster men kan de överleva öns alla andra faror? Kan de överleva varandras sällskap? Detta är upptakten till Andrew MacLeans huvudlösa äventyr Head Lopper som MacLean publicerat på egen hand tidigare men som nu kommer ut som en fullmatad miniserie i fyra delar tack vare Image Comics. MacLean har hyllats för sitt seriealbum ApocalyptiGirl (Dark Horse Comics) som jag vet att Rikard har i sin ägo och vars recension jag ser fram emot. Första numret av Head Lopper kostar bara $6 och innehåller 80 sidor med mycket extramaterial och pin-ups av bland andra Mike Mignola.

TET REG COVER ISSUE01TET #1
Manus: Paul Allor
Illustration: Paul Tucker
Förlag: IDW

Tet handlar om ett mord som äger rum under Vietnamkriget strax innan den beryktade Tet-offensiven och den ökända Hué-massakern där FNL-styrkor avrättade tusentals civila under sin tillfälliga ockupation av staden Hué. Vi får följa den amerikanske marinsoldaten Eugene som vill gifta sig med sin vietnamesiska flickvän Ha för att sedan ta henne med sig till USA, men när hans bästa vän mördas beslutar han sig för att försöka hitta de skyldiga mitt under brinnande krig. Denna blandning av krig, kriminalhistoria och romantik handlar om hur dessa händelser påverkar seriens tre huvudpersoners (Eugene, Ha och Hués polischef Bao) liv under flera decennier framöver.

Virgil-1_362_557_s_c1VIRGIL OGN
Manus: Steve Orlando
Illustration: JD Faith
Förlag: Image Comics

Virgil lanserades på Kickstarter redan 2013 som ett ”queersploitation”-album som utspelas i Kingston på Jamaica där vi får följa den homosexuelle polisen Virgil som utkräver en våldsam hämnd efter att hans pojkvän blivit kidnappad. Att Orlando valde just Jamaica beror på de våldsamma attackerna mot HBTQ-personer på ön som Time Magazine döpte till ”The Most Homophobic Place on Earth” för några år sedan. Orlando författar även serien om den homosexuelle superhjälten Midnighter (DC Comics) men Virgil handlar inte om en superhjälte utan om en man med fel och brister som tvingas se på sig själv och som kommer ut som en starkare och bättre människa på andra sidan.

STWJOURNEY2015001-DC11-2e23cSTAR WARS: SHATTERED EMPIRE #1
Manus: Greg Rucka
Illustration: Marco Checchetto
Förlag: Marvel Comics

Sist ut har vi miniserien Star Wars: Shattered Empire som är en uppvärmning inför den kommande sjunde Star Wars-filmen av J.J. Abrams. Serien utspelas direkt efter filmen Return of the Jedi och hela titeln lyder Journey to Star Wars: The Force Awakens – Shattered Empire och det är ett riktigt dreamteam som ligger bakom. Greg Rucka och Marco Checchetto har tillsammans tidigare gett oss en hyllad run med The Punisher så det här kan verkligen bli bra.

Det var allt för den här veckan! Idag börjar Malmö Comic-Con på Malmömässan vilket är mycket trevligt, bland annat kan ni se Dennis Gustafsson och Lars Krantz teckna live i SF-bokhandelns monter på lördagen. Förutom ett nytt avsnitt av Veckans omslag på söndag så tänker jag göra ett besök där samma dag och nörda ner mig lite extra. Vi syns där eller på Shazam!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...