Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 42

fredag 16 oktober, kl 23:41 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

STWCHEWIE2015001-DC11-ceefeCHEWBACCA #1
Manus: Greg Duggan
Illustration: Phil Noto
Förlag: Marvel Comics

Årtusendefalkens andrepilot, Star Wars egen vandrande favoritmatta Chewbacca, får en alldeles egen miniserie och en ny sidekick i form av den unga flickan Zarro som befinner sig i knipa. Detta gäller även Chewie som kraschlandat på hennes planet som kontrolleras av imperiet. Serien författas av Gerry Duggan (Hulk, Deadpool) och tecknas av Phil Noto (Black Widow) och detta blir då Marvels andra serie med en karaktär med begränsad vokabulär i huvudrollen och då tänker jag förstås på Groot av Jeff Loveness och Brian Kesinger.

IHFL01-cov-d9a09I HATE FAIRYLAND #1
Manus/Illustration: Skottie Young
Förlag: Image Comics

Möt Gertrude, en 40-årig kvinna för evigt instängd i sin 8-åriga kropp, strandad och övergiven i en sockersöt sagovärld som hon hatar med hela sitt väsen. ”Kill your darlings” är ju ett välkänt begrepp när det gäller en kreativ skrivprocess men i I Hate Fairyland tar seriens skapare Skottie Young, som är känd för sina barnvänliga och fantasifulla bilder till bland annat The Wonderful Wizard of Oz, bokstavligen livet av en hel sagovärld. Alla vuxna som tröttnat på att läsa samma saga om och om igen för sina barn kommer förmodligen få sig ett gott skratt för den här serien är definitivt ingenting för små ögon.

twobrosp0-e9345TWO BROTHERS Hc
Manus: Fábio Moon
Illustration: Gabriel Bá
Förlag: Dark Horse Comics

De brasilianska tvillingbröderna Gabriel Bá och Fábio Moon (Casanova, Daytripper) har skapat en serie som verkar som klippt och skuren för dem. Det är en adaption av den brasilianska författaren Milton Hatoums roman om två tvillingbröder, Yaqub och Omar, som, till skillnad från Gabriel och Fábio, är bittra antagonister. Efter en våldsam händelse i deras barndom skiljs bröderna åt men sprickan dem emellan består och blir ännu värre när de återförenas fem år senare.

bigguyr2edp0-a932dTHE BIG GUY AND RUSTY THE BOY ROBOT NEW EDITION Hc
Manus: Frank Miller, Geof Darrow
Illustration: Geof Darrow
Förlag: Dark Horse Comics

1990 skapade Frank Miller och Geof Darrow den hårdkokta (förlåt) serien Hard Boiled och 1995 fortsatte de sitt samarbete på Dark Horse Comics med den lätt skruvade serien The Big Guy and Rusty The Boy Robot som även blev en animerad TV-serie på Fox Kids 1999-2001. Nu samlas hela denna galna skapelse för första gången i en lyxig inbunden utgåva med helt ny färgläggning av ingen mindre än Dave Stewart. Gillar du Godzilla-monster, robotar, gammal härlig USA-propaganda och Darrows sjukt detaljerade bilder är denna samling ett måste.

TWICHL-Cv1-SDCC-3d7c6-191eaTHE TWILIGHT CHILDREN #1
Manus: Gilbert Hernandez
Illustration: Darwyn Cooke
Förlag: Vertigo

Förra veckan startade Vertigo sin nya storsatsning med en ny serie varje vecka från oktober till december med Survivor’s Club och den här veckan blir det en serie av ett oväntat par som verkar väldigt lovande på pappret. Gilbert Hernandez (Love and Rockets) och Darwyn Cooke (DC: The New Frontier) är båda kreatörer som helst jobbar på egen hand och enda gången man brukar se deras namn samtidigt är på diverse årsbästa-listor. The Twilight Children handlar om en sömnig latinamerikansk kuststad där tre barn hittar en mystisk sfär som verkar ha utomjordiskt ursprung.

Peanuts-TributeCharlesSchulz-HC-Cover-fdd3fPEANUTS: A TRIBUTE TO CHARLES M. SCHULZ Hc
Manus/Illustration: Flera olika
Förlag: BOOM! Studios

Det här året prisbelönades den ambitiösa hyllningsantologin Little Boy: Dream Another Dream av både Eisner- och Harvey-juryn där 140 olika kreatörer gav sin lilla version av Winsor McKays skapelse Little Boy. Nu ger sig BOOM! Studios in i leken med en kärleksfull hyllning till Charles M. Schulz (1922-2000) och hans serie Peanuts (Snobben på svenska). Här får du möta Charlie Brown, Lucy, Woodstock och de andra ljuvliga karaktärerna i händerna på bland annat Paul Pope (Battling Boy), Mike Allred (Silver Surfer), Stan Sakai (Usagi Yojimbo) och Terry Moore (Rachel Rising).

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...