Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 46

fredag 13 november, kl 10:19 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

TheGoddamned01-Cvr-ab5f6THE GODDAMNED #1
Manus: Jason Aaron
Illustration: R.M. Guéra
Förlag: Image Comics

Teamet bakom den hyllade serien Scalped (Jason Aaron, R.M. Guéra samt färgläggaren Giulia Brusco och Jock, som ritade flera omslag till Scalped, bidrar också med ett variantomslag till första numret) är åter samlat för att berätta sin version av den bibliska Syndafloden. The Goddamned beskrivs som en ”biblical noir” där livet på jorden är ett helvete, mord och förstörelse en vardag och människan befinner sig på gränsen till sin första apokalyps. Varje arc kommer att följa en biblisk gestalt och huvudpersonen i den första är Cain, Adam och Evas son som mördade sin bror Abel. I serien är Guds straff att han inte kan dö och till skillnad mot alla andra har han inte ett enda ärr på hela kroppen. Cain är i högsta grad ansvarig för att världen blivit som den är eftersom han var den första människan som mördade en annan och han är för evigt dömd att vandra omkring på jorden och se frukterna av sin handling sprida sig till hela människosläktet.

ANWOLV2015001-DC11-a1adfALL-NEW WOLVERINE #1
Manus: Tom Taylor
Illustration: David Lopez
Förlag: Marvel Comics

Wolverine är död, länge leve Wolverine! Ända sedan Logans debut i Incredible Hulk #180-181 (1974) och hans efterföljande medlemskap i X-Men har Wolverine varit en oskiljaktig och allt populärare karaktär i Marvels universum. Nu när han är död (undrar hur länge) får vi inte mindre än två nya versioner av honom, tack vare Secret Wars: Dels en gammal från en annan värld (Old Man Logan som dyker upp i sin egen titel och i Extraordinary X-Men, båda skrivna av Jeff Lemire) och så den kvinnliga klonen Laura Kinney, mer känd som X-23, som axlar ”faderns” mantel. Serien är skriven av Tom Taylor (Injustice för DC och en hög med Star Wars-serier hos Dark Horse) och tecknad av David Lopez (Captain Marvel).

SMAA-Cv1-09689SUPERMAN: AMERICAN ALIEN #1
Manus: Max Landis
Illustration: Nick Dragotta
Förlag: DC Comics

Max Landis, son till filmregissören John Landis och själv manusförfattare till filmen Chronicle samt den kommande Victor Frankenstein, tar sig återigen an ikonen Superman i en ny serie i sju delar om hur Clark Kent blev Clark Kent (”They’re less about becoming a superhero and more about becoming not-an-asshole” som Landis själv uttrycker det). Landis fick en Eisnernominering i år för sin tvådelade historia ”The Sound of One Hand Clapping” (Adventures of Superman #41-42, tillsammans med Jock) där han gör en ny version av Supermans första möte med Jokern och samma experimentlusta går att hitta i Superman: American Alien. Första numret är tecknat av den fenomenale Nick Dragotta (East of West) och varje nummer kommer att tecknas av olika tecknare, bl.a. Jock, Francis Manapul och Jae Lee.

1-0f26451104-f262fSLASH & BURN #1
Manus: Si Spencer
Illustration: Max Dunbar
Förlag: Vertigo

Man brukar säga att man ska bekämpa eld med eld men vad händer om den som ska bekämpa elden är en pyroman? I Vertigo andra nya serie för november (skriven av Si Spencer som gjorde den mycket spännande och intrikata serien Bodies om ett brott skildrat ur fyra olika utredares perspektiv och i fyra olika tidsperioder) får vi möta Rosheen Hayes som är brandman och brandutredare men som lider av pyromani sedan barnsben. Missbruk handlar om kontroll och för Rosheen är hennes jobb det perfekta sättet att hålla beroendet i schack genom att kämpa emot det och vinna. Det är i alla fall vad hon intalar sig själv – men missbrukare ljuger, främst för sig själva. Vertigos storsatsning på tolv nya serier fram till årsskiftet verkar mycket lovande. Hittills är jag sugen på alla och även om min plånbok gnölar så tänker jag göra en djupdykning.

AVEN2015001-DC17-d3b44ALL-NEW, ALL-DIFFERENT AVENGERS #1
Manus: Mark Waid
Illustration: Adam Kubert, Mahmud Asrar
Förlag: Marvel Comics

Återigen dags för nya tag med Avengers originalteam (med ett osedvanligt krystat och onödigt namn) och den här gången bjuds det även på ett rejält generationsskifte. Efter Bendis långkörare och Hickmans jätteteam inför apokalypsen får Mark Waid (Daredevil) den stora äran att ge oss sin version av Marvels flaggskepp. Förutom gamla beprövade kort (fast i en del fall i ny skepnad) som Captain America (Sam Wilson), Thor (Jane Foster), Iron Man och Vision får vi tre helt nya unga medlemmar: Ms. Marvel (Kamala Khan), Nova (Sam Alexander) och så Ultimate Spider-Man (Miles Morales). Blandningen mellan gammalt och nytt reflekteras också i tecknarteamet bakom serien: Veteranen Adam Kubert och den stigande stjärnan Mahmud Asrar.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...