Recensioner

Moon Girl and Devil Dinosaur #1

torsdag 3 december, kl 22:49 av 0 kommentarer

MGDINOD2015001-DC11-e6c9aLunella Lafayette älskar vetenskap. Hennes högsta önskan är att få komma in på en utbildning för riktigt smarta ungdomar men hittills har hon fått avslag på alla sina ansökningar. Hon är besatt av kunskap och lärande och använder dygnets alla timmar för egna forskningar, vilket gör att hon ofta kommer för sent eller är ouppmärksam på sina lektioner. Lunella såras av öknamnet hon fått av klasskamraterna (Moon Girl) och att hennes NO-lärare kallar henne ”Little-Miss-Know-It-All” för det skulle vara det värsta som kunde hända: Att veta allt? Aldrig lära sig något? Vad finns det då att göra i livet? Hennes efterforskningar om terrigen-dimma och Kree-rasen gör att hon hittar en mystisk artefakt men dumt nog tar hon med den till skolan vilket visar sig bli en katastrof. När gympaläraren konfiskerar den får den plötsligt liv och öppnar en portal till en förhistorisk värld och plötsligt har hon en kvintett halvapor på halsen som dessutom jagas av en stor röd Tyrannosaurus Rex med brinnande ögon.

moon-girl-and-devil-dinosaur-1-160666En av förra årets bästa nykomlingar i Marvels universum var Kamala Khan som den nya Ms. Marvel och även om Lunella inte är en direkt kopia av henne så finns det gott om likheter. Hittills visar inte Lunella några superkrafter, förutom sin synnerligen skarpa hjärna, och jag vet inte heller om det är tanken med serien. Kanske är det bara meningen att vi ska följa början på en trevlig ny och udda bekantskap mellan en dinosaurie och ett ungt missanpassat geni men det får kommande nummer utvisa. Här får vi istället en djupdykning i Lunellas egna vardag där ingen, inte ens hennes föräldrar, förstår henne och hon har alla förutsättningar att bli en ny frisk fläkt i Marvels nya universum post-Secret Wars.

moongirl1aSerien är författad av Brandon Montclare och Amy Reeder som skapat den bedårande Image-serien Rocket Girl och jag hoppas att de kommer berätta en fartfylld och spännande berättelse om två individer som inte passar in. Moon Girl and Devil Dinosaur tecknas av nykomlingen Natacha Bustos och hennes stil är lättillgänglig och enkel och passar bra till denna historia för alla åldrar. Vi får till och med se en glimt av Devil Dinosaurs gamla sidekick Moon-Boy eftersom den konstiga artefakten Lunella hittat existerar på två olika plan samtidigt. I Moon-Boys värld är denna tingest ond och kallas Nightstone och dyrkas av de han kallar Killer-folk. Följande nummer kommer förmodligen bli en katt-och-råtta-lek där dessa Killer-folk jagar Lunellas Nightstone och Devil Dinosaur likaså, fast för att förstöra den och hämnas Moon-Boy.

Moon_Girl_and_Devil_Dinosaur_Vol_1_2_TextlessJag har inte läst Devil Dinosaurs egen serie, skapad av Jack Kirby 1978 för Marvel som en del av en animerad TV-serie som aldrig blev av, men det behöver man inte heller för att läsa denna nya skapelse. Moon Girl and Devil Dinosaur är varken bra eller dålig utan bara okej men jag är tillräckligt nyfiken för att fortsätta läsa och se vad Montclare, Reeder och Bustos kokat ihop.

Manus: Brandon Montclare, Amy Reeder
Illustration: Natacha Bustos
Färgläggning: Tamra Bonvillain
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...