Recensioner

Injection Vol. 2

lördag 9 juli, kl 17:20 av 0 kommentarer

Injection-v02tp_cvrDen rike finansmannen John Van Der Zee anlitar detektiven Vivek Headland för att finna spöket efter hans nyligen bortgångna hustru. Varje gång han tog ut det enda fotot han hade med henne själv på ur sitt kassaskåp dök hon upp men nu är fotot borta och så också hans hustrus osaliga ande. Mysteriet tätnar när skinkan i Viveks sandwich visar sig vara en mänsklig biceps som kommer från Van Der Zees son, som också dog i en bilolycka en vecka efter Van Der Zees hustru. Spåren leder till den märkliga dödskulten Rubedo som är på jakt efter De vises sten men egentligen är det Injection själv som ligger bakom, ett ickebiologiskt och ickefysiskt artificiellt medvetande, skapat av Headland och hans kollegor i den topphemliga tankesmedjan Cultural Cross-Contamination Unit, som spelar dem ytterligare ett spratt.

tumblr_o0ycw7Kqy71qa3umro1_500Första arcen av Injection av superteamet Warren Ellis, Declan Shalvey och Jordie Bellaire var en riktig slow burner som gav utdelning medan andra arcen är ett tvättäkta deckarmysterium där vi lära känna seriens karaktärer och Injection själv lite närmare. Denna sköna blandning av science fiction, thriller, galenskap och magi fokuserar på en av 3CU:s medlemmar i taget och andra arcens huvudperson är den geniale, bisarre och excentriske detektiven Vivek Headland.

injection10-review6Ellis porträtt av Headland är en härlig blandning av Sherlock Holmes och Ozymandias från Watchmen som alltid ligger ett steg före alla andra samtidigt som hans genialitet gör honom uttråkad på sig själv och sin omgivning. Att han hatar svampar men inte har något emot smaken av mänskligt kött är bara en liten detalj i denne bisarra men underbara karaktär och det är också uppenbart att övriga teamet vet att han manipulerar dem men att han gör det för deras eget bästa. Vivek har också en alldeles egen Watson i form av den tidigare legoknekten Red som nu jobbar som hans butler efter att Vivek gett honom ett jobberbjudande han inte kunde tacka nej till.

injection7-1Injection är en mycket bra serie som i ett långsamt men härligt tempo skildrar en pågående apokalyps och 3CU:s kamp för att stoppa det de själva skapat. Shalvey är i högform men det är Bellaire som dominerar med sina underbara färgval, speciellt i arcens sista nummer där hon fångar varje sinnesstämning och känsla perfekt.

Jag hoppas att nästa arc, som dyker upp senare i år, handlar om gruppens egen magiker Robin Morel som nu äntligen bestämt sig för att gå i sin familjs fotspår som Breaker’s Yard, det vill säga den brittiska regeringens sanktionerade magiker, och att seriens skapare fortsätter i samma anda som innan 1455140639779för jag tror att det här kan bli en av de bästa serier jag någonsin läst.

Manus: Warren Ellis
Illustration: Declan Shalvey
Färgläggning: Jordie Bellaire
Förlag: Image Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...