Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 29

fredag 22 juli, kl 11:48 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

26732BLACK HAMMER #1
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Dean Ormston
Förlag: Dark Horse Comics

Spiral Citys gamla förkämpar – Abraham Slam, Golden Gail, Colonel Weird, Madame Dragonfly och Barbalien – lever ett stilla liv på landet sedan tio år tillbaka efter att ha förvisats från vår existens efter en multiuniversiell kris. Den synnerlige produktive Jeff Lemire presenterar en ny superhjälteserie som osar Golden Age och Infinity Crisis men som också definitivt är hans egen med lantlig miljö, dysfunktionella familjer och karaktärer som längtar efter tider som har flytt. Serien skulle ursprungligen haft sin premiär våren 2015 men fick skjutas upp på grund av att Ormston drabbades av en hjärnblödning och jag gläds åt hans snabba tillfrisknande och att Black Hammer nu äntligen är här. Jag har precis avslutat Lemires andra volym med All-New Hawkeye (recension kommer inom kort), väntar på hans Plutona och ser fram emot årets utdelning av Harvey Awards där hans Bloodshot Reborn fått tokmånga nomineringar.

FAITH-ONGOING-001-COVER-A-WADA-4d48aFAITH #1
Manus: Jody Houser
Illustration: Pere Pérez, Marguerite Sauvage
Förlag: Valiant Entertainment

När Valiant Entertainment annonserade Faith som en miniserie blev jag inte så lite konfunderad eftersom hon är en av förlagets mest älskade superhjältekaraktärer och definitivt inte lika tröttkörd som flera andra hjältar hos Marvel och DC. Succén blev naturligtvis ett faktum och nu fortsätter serien som en pågående med Jody Houser och Marguerite Sauvage kvar vid rodret och Pere Pérez som ny tecknare. Förutom att försvara Los Angeles från robotar, utomjordingar och monster, överleva svettiga deadlines och att klara av ett långdistansförhållande med sin pojkvän (Archer och Faith tar faktiskt sitt förhållande till nästa nivå genom att gå på date i A & A #5 den här veckan) råkar Faith även ut för en alldeles ny okänd superskurk som försöker ta hennes krafter.

unnamed-22206SNOTGIRL #1
Manus: Bryan Lee O’Malley
Illustration: Leslie Hung
Förlag: Image Comics

Bryan Lee O’Malley är skaparen bakom den hyllade och kultförklarade serieföljetongen om Scott Pilgrim och nu lämnar han seriealbumens värld för en månatlig serie från Image Comics och lämnar dessutom över tecknandet till någon annan än sig själv. ”Enter a world of snot, blood, and tears” lyder reklamen för hans och Leslie Hungs nya serie Snotgirl som handlar om den grönhåriga Lottie Persons dubbla liv som hyllad modebloggare som samtidigt kämpar mot en svår allergi vilken fjärmar henne från omvärlden. En serie om mode, sociala medier, kändisskap och utanförskap utan superhjältar, fantasy eller science fiction helt enkelt.

B-V-1-d5befBETTY & VERONICA #1
Manus/Illustration: Adam Hughes
Förlag: Archie Comics

Archie Comics reboot av sitt eget serieuniversum har bland annat innehållit hyllade runs med Mark Waid och Fiona Staples (Archie) samt Chip Zdarsky och Erica Henderson (Jughead) och förlaget bjuder på fler överraskningar i form av Josie and the Pussycats (skriven av Marguerite Bennett) och så veckans förstanummer av Betty & Veronica, skriven och illustrerad av serievärldens svar på Norman Rockwell: Adam Hughes. Mest känd för sina omslag med kvinnor som bland annat Wonder Woman, Catwoman, Fairest och Barb Wire ger Hughes här sin tolkning av Riverdales ultimata frenemies och dessutom färglagd i en skönt nostalgisk ton av mästaren José Villarubia.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...