Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 30

fredag 29 juli, kl 22:17 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

27553PREDATOR VS JUDGE DREDD VS ALIENS #1
Manus: John Layman
Illustration: Chris Mooneyham
Förlag: Dark Horse Comics

Serievärlden kan vara en underbar lekstuga när det gäller osannolika crossovers mellan förlagens olika domäner, eller vad sägs om Batman/Teenage Mutant TurtlesTransformers vs. G.I. JoeArchie vs. Predator och så veckans första nummer av den fyrdelade miniserien Predator vs. Judge Dredd vs. Aliens. John Layman, som författar serien, är ingen nybörjare när det gäller galna crossovers eftersom hans egna långlivade serie Chew samarbetade med en annan Image-serie, nämligen Revival, i one-shoten Chew/Revival 2014 och det verkar som om det sista inte är sagt när det gäller fler osannolika crossovers för återstoden av året med Wonder Woman möter Bionic Woman, IDW:s event Revolution som innefattar en hel hög med Hasbro-karaktärer samt Archies möte med Ramones.

Rom-01-pr-1-0564eROM #1
Manus: Chris Ryall, Christos Cage
Illustration: David Messina
Förlag: IDW

Spelkonstruktören Parker Brothers ligger bakom internationella succéer som Monopol, Cluedo, Risk och Trivial Pursuit men under 1970-talet gav de sig även in i leksaksbranschen med en galaktisk robotkrigare som även fick en egen serietidning hos Marvel som skulle bli vida mer känd än själva leksaken. Serien Rom Spaceknight kom ut med 75 nummer och författades av Bill Mantlo samt tecknades av Sal Buscema, samma par som låg bakom en av de längsta och bästa sejourerna med min gammagröne vän Hulk, och Rom gästspelade även flitigt i andra Marvel-serier som The Incredible Hulk, Uncanny X-Men och Captain America. När serien lades ner förlorade Marvel licensen för Rom, som nu ägdes av leksaksföretaget Hasbro, och någon återutgivning av Mantlo och Buscemas skapelse, samt Roms olika gästspel, har ingen sett röken av. Däremot kommer det äntligen ut en alldeles ny Rom-serie från IDW, som också innehar serielicensen till andra kända Hasbro-produkter som Transformers, G.I. Joe, Micronauts och Action Man. Min förhoppning är dock att Marvel och Hasbro kommer på en lösning så jag kan få njuta av Marvel-serien och med tanke på att förlaget lyckades med Miracleman så har jag inte gett upp hoppet.

5332739-01CAPTAIN KID #1
Manus: Mark Waid, Tom Peyer
Illustration: Wilfredo Torres
Förlag: AfterShock Comics

Chris Vargas är en medelålders serieälskare som har en alldeles speciell superkraft: med ett magiskt ord förvandlas han till den 30 år yngre Captain Kid med superstyrka, flygförmåga och elektromagnetiska krafter. Den självklara frågan som Mark Waid (Avengers, Archie, Daredevil) och Tom Peyer (Legion of Super-Heroes, Animal Man, Doom Patrol) ställer sig gäller alla superhjältar som förvandlas med hjälp av magiska trolldrycker eller ord: varför skulle man vilja förvandla sig tillbaka till sitt vanliga jag? Waid och Peyer är bästa vänner som alltid rådfrågar varandra om olika pågående projekt och serien tecknas av Wilfredo Torres, vars alster man kan njuta av i Jupiter’s Circle.

mechanismvariant-b094eMECHANISM #1
Manus/Illustration: Raffaele Ienco
Förlag: Top Cow Productions

Mechanism är en berättelse om artificiell intelligens, ett rent sinne obefläckat av mänsklig påverkan som uppnår stor visdom och insikt. En insikt som kommer till slutsatsen att människan är sin egen värsta fiende och att Jorden helt enkelt blir en bättre plats utan människor. Serien, som skulle ha getts ut av Heavy Metal förra sommaren men som nu bytt förlag till Top Cow som ägs av Image Comics, är skapad av Raffaele Ienco (Symmetri) och handlar om en robot som försetts med en liten bit av en mycket större artificiell intelligens med förhoppningen att den ska rädda mänskligheten från de invaderande ödleliknande utomjordingarna Geckos. Dess första uppdrag är att samla information genom att observera poliserna Gibbons och Minelli och därigenom lära sig vad det innebär att vara människa. Kommer den anse att människan är en högstående varelse värd att bevara eller att människorasen inte är värd att räddas överhuvudtaget?

WhatIsIt-cover-a6ccaWHAT IS IT? HC
Manus: Nicole Hoang
Illustration: Dustin Nguyen
Förlag: KaBOOM! Studios

What is It? är en väldigt personlig berättelse och dessutom en rörande kärleksbetygelse från en av seriebranschens bästa. Nicole Hoang skrev denna barnberättelse när hon själv bara var 10 år gammal som hennes make Dustin Nguyen (Descender) sedan illustrerade och gav henne i present vid deras bröllop 2002. Nu ger KaBOOM! Studios ut denna privata och personliga klenod som en renodlad bilderbok och jag är sjukt sugen på att se den nyligen prisade Eisner-vinnaren Nguyen och hustrun Nicoles samarbete.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...