Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 39

lördag 1 oktober, kl 23:22 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

frost-cv1-1FROSTBITE #1
Manus: Joshua Williamson
Illustration: Jason Shawn Alexander
Förlag: Vertigo

Serien Winterworld av Chuck Dixon om en postapokalyptisk värld i en ny istid gav verkligen mersmak men det verkar som att det kommer att dröja med en fortsättning men om man håller huvudet kallt och har lite is i magen så kan man bota abstinensen med en ny kylslagen serie i en dystopisk framtid. Joshua Williamson har skrivit en rad uppmärksammade egna serier för Image Comics (som Ghosted, Nailbiter och Birthright) vilket gett honom det hedersuppdraget att författa Flash hos DC Comics och nu även en alldeles egen serie hos Vertigo. I miniserien Frostbite är värme nyckeln till överlevnad och alla fruktar den hemska sjukdomen, som gett serien dess namn, som fryser en från insidan och ut. Nu är det Keatons uppdrag att föra en forskare och hans dotter från Mexico City till Alcatraz där ett botemedel finns inom räckhåll.

surgeonx_01-1SURGEON X #1
Manus: Sara Kinney
Illustration: John Watkiss
Förlag: Image Comics

Det är inte ofta en serie brukar skylta med en redaktörs namn men Surgeon X är undantaget som bekräftar regeln. Redaktören Karen Berger är för evigt förknippad med Vertigos guldålder på 90-talet då hon banade väg för ”The British Invasion” genom att knyta bl.a. Alan Moore, Neil Gaiman, Garth Ennis och Grant Morrison till förlaget med moderna klassiska titlar som Swamp Thing, Sandman, Preacher och Invisibles. Andra juveler i hennes krona är Fables, 100 Bullets, V for Vendetta och Y: The Last Man och när hon lämnade förlaget som chefredaktör 2013 kunde hon se tillbaka på en imponerande 20-årig karriär hos Vertigo. Nu är hon tillbaka som redaktör för veckans andra framtidsdystopi (skriven av Sara Kinney och tecknad av John Watkiss) där hemliga kirurger öppnar praktik i ett fascistiskt Storbritannien som drabbats av en antibiotisk apokalyps.

5455973-01aJOSIE & THE PUSSYCATS #1
Manus: Marguerite Bennett, Cameron DeOrdio
Illustration: Audrey Mok
Förlag: Archie Comics

Archie Comics har satsat hårt den senaste tiden på att uppdatera sitt universum, dels med skräckserier som Afterlife with Archie och Chilling Adventures of Sabrina, gamla hjältar i ny skrud på förlaget Dark Circle Comics (såsom The Black Hood, The Shield och The Fox) samt nya serier med Archie, Jughead och Betty & Veronica av Mark Waid, Fiona Staples, Chip Zdarsky, Erica Henderson och Adam Hughes. Nu är turen kommen till en annan klassiker från förlaget i ny skrud, nämligen Josie & The Pussycats författad av Marguerite Bennett (InSEXts, DC Comics Bombshells) och tecknad av Audrey Mok och med tanke på Jem and the Holograms, Spider-Gwen och Black Canary så verkar kvinnliga rockartister inom serievärlden vara hetare än någonsin

stl015437X-O MANOWAR #50
Manus: Fred Van Lente, Jody Hauser, Matt Kindt, Robert Venditti
Illustration: Cary Nord, Clayton Henry, Diego Bernard, Doug Braithwaite, Javier Pulido, m.fl.
Förlag: Valiant Entertainment

I dagens amerikanska serielandskap med ständiga omnumreringar, omgrupperingar och reboots är det inte många serier som kan skryta med att nå fram till #50 och dessutom med en författare med en vision vid rodret. Rikard har länge prisat Valiants X-O Manowar och nu är det dags för stor final med inte mindre än 50 olika omslag och ett praktfullt och fullspäckat sistanummer. Hatten av för Robert Venditti, förlaget Valiant och hela teamet bakom förlagets flaggskepp X-O Manowar.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...