Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 45

lördag 12 november, kl 23:01 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

5524471-01-variantINVINCIBLE IRON MAN #1
Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: Stefano Caselli
Förlag: Marvel Comics

Thors hammare svingas sedan några år tillbaka av Jane Foster (eftersom Odinson inte längre är värdig), Sam Wilson (Falcon) bär Captain Americas sköld och namn (då Steve Rogers blev en gammal gubbe och när han sedan blev sig själv igen verkar han hjärntvättad av Hydra) och nu är det dags för den femtonåriga universitetsstudenten Riri Williams att ikläda sig Tony Starks rustning under namnet Ironheart. Williams gjorde sin debut i Bendis och Mike Deodatos Invincible Iron Man #7 där hon konstruerade sin egen Iron Man-liknande rustning, vilket naturligtvis väckte Starks intresse. Tillsammans beslutade de sig för att uppfylla hennes önskan om att bli en superhjälte och nu är det upp till bevis när både Tony är ute ur bilden (på grund av händelser i Civil War II som ännu inte avslöjats) och Victor von Doom dessutom konkurrerar som Infamous Iron Man.

mopa-cv1-dsMOTHER PANIC #1
Manus: Jody Houser
Illustration: Tommy Lee Edwards
Förlag: DC Comics (Young Animal)

Efter Doom Patrol, Shade the Changing Girl och Cave Carson Has a Cybernetic Eye är det så dags för den sista (så här långt) titeln från DC Comics nya och mycket lovande satsning Young Animal under ledning av Gerard Way. Mother Panic är, till skillnad mot tidigare titlar, inte en fräsch reboot av tidigare material från DC eller Vertigo utan en helt ny karaktär som lätt kan avfärdas som en kvinnlig kopia av Batman. Även om seriens huvudperson Violet Page är en rik avtagerska från Gotham City som ikläder sig en högteknologisk dräkt för att hämnas dem som gjort hennes familj illa så får jag en helt annan känsla när jag spanat in serien och med Jody Houser (Faith, Orphan Black, Max Ride) som författare och Tommy Lee Edwards som tecknare tror jag att den här serien är minst lika värd att kolla upp som övriga serier med etiketten Young Animal.

violentlove_01-1VIOLENT LOVE #1
Manus: Frank J. Barbiere
Illustration: Victor Santos
Förlag: Image Comics

Skaparna av serien Black Market från BOOM! Studios, Frank Barbiere (Five Ghosts, The Revisionsist) och Victor Santos, ligger även bakom Violent Love som är en blodig kriminalhistoria med romantiska förtecken och som dessutom använder sig av underrubriken ”inspired by true events” på samma sätt som bröderna Coen gjorde i den nu klassiska filmen Fargo. Seriens huvudpersoner Daisy Jane och Rock Bradley är två ökända förbrytare som fattar tycke för varandra och ger sig av på en rånarturné genom amerikanska Mellanvästern och författaren Frank Barbiere gör ingen hemlighet av att han hämtat mycken inspiration från den liknande historien om Bonnie & Clyde.

namesake-001-a-main-press-1NAMESAKE #1
Manus: Steve Orlando
Illustration: Jakub Rebelka
Förlag: BOOM! Studios

Vart sjunde år öppnas en portal under sju dagar mellan vår värld och Ektae där alkemi inte är en kvasivetenskap utan drivkraften i hela Ektaes industri. I serien Namesake, skapad av Steve Orlando (Midnighter, Virgil), får vi möta den desillusionerade och bittre Jordan Molossus vars föräldrar kom från Jorden respektive Ektae men som bägge två övergav honom, men en dag dyker ett paket upp adresserat från hans avlidna mor. I paketet finns två mystiska urnor innehållandes askan efter hans far och mor och även en sista önskan från hans mor där hon ber honom återbörda deras kvarlevor till Ektae där han även kommer få svar på alla sina frågor om sitt ursprung och vem han egentligen är.

mega_princess_001_a_mainMEGA PRINCESS #1
Manus: Kelly Thompson
Illustration: Brianne Drouhard
Förlag: BOOM! Studios

Prinsessan Max (smeknamn för Maxine) högsta önskan är att bli en detektiv och hon blir därför extra glad när Amber the Fairy Godmother dyker upp på hennes 10-årsdag för att ge henne magiska krafter. Till Max stora besvikelse får hon varken förmågan att flyga, laserögon, superstyrka eller metallklor utan istället de samlade krafterna från alla kända prinsessor i sagornas värld, som skönhet, stil, kunna dansa och sjunga rent och naturligtvis känna en ärta genom en hög med madrasser. Max upptäcker dock snart att flera av dessa förmågor kommer väl till hands när hon tillsammans med sin nu uppgraderade, och vanligtvis rätt så jobbiga, ponny Justine försöker lösa fallet med hennes lillebror som blivit kidnappad. Mega Princess är en feministisk saga för alla åldrar författad av Kelly Thompson (A-Force, Jem and the Holograms) och tecknad av Brianne Drouhard som mest jobbar med animerade TV-serier för barn, bland annat Teen Titans.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...