Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 51

söndag 25 december, kl 12:40 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

klaus_witchofwinter_001_a_main-600x922KLAUS AND THE WITCH OF WINTER #1
Manus: Grant Morrison
Illustration: Dan Mora
Förlag: BOOM! Studios

Med Klaus lyckades Grant Morrison och Dan Mora inte bara med konststycket att leverera en av 2016 års bästa serier där Santa själv lyftes upp till superhjältestatus. Nu tar de serien ett steg längre genom att låta honom färdas genom tid och rum likt Doctor Who i en magisk släde dragen av vargar och dessutom med ett eget team av hjälpsamma tomtar från hela världen. I det fristående numret Klaus and the Witch of Winter hamnar Klaus i vår egen tid efter att ha varit strandsatt på månen en tid och tanken är att vår hjälte ska dyka upp i fler historier i framtiden som utspelas i olika tidsperioder.

1852a520-4311-4391-bfc8-014a905a0e9bDIVINITY III: STALINVERSE #1
Manus: Matt Kindt
Illustration: Trevor Hairsine
Förlag: Valiant Entertainment

Divinity har hittills varit en frisk fläkt både i Valiants ständigt växande universum av superhjältar men även inom superhjältegenren överlag. Nu introducerar seriens skapare Matt Kindt och Trevor Hairsine ett nytt koncept som vi visserligen sett förr för den senaste volymen har starka likheter med Marvels event House of M. Den nya följetongens undertitel Stalinverse är ingen parallell verklighet eller alternativ historia utan något har skett som gjort att världens alla superhjältar nu är hjältar av den sovjetiska revolutionen eller förpassats till sibiriska fångläger. Den enda som är oförändrad, likt Wolverine i House of M, är Ninjak (vars serie också författas av Kindt) och jag är mycket spänd på vad detta event ska leda till.

gamora2016001-dc11-lrGAMORA #1
Manus: Nicole Perlman
Illustration: Marco Checchetto
Förlag: Marvel Comics

Redan 2014 annonserades det att ”The deadliest woman in the whole galaxy” skulle få en egen soloserie författad av Nicole Perlman (som även skrivit manus till filmen Guardians of the Galaxy) men medan övriga manliga hjältar i Guardians of the Galaxy fått sina egna serier hos Marvel skulle det dröja ända till nu innan Gamora #1 dök upp. Den här berättelsen verkar utspelas i det förflutna och handlar om hur Thanos adoptivdotter fick sitt förtjusande smeknamn och den är mycket snyggt tecknad av Marco Checchetto (Punisher).

31019DEAD INSIDE #1
Manus: John Arcudi
Illustration: Toni Fejzula
Förlag: Dark Horse Comics

Det finns gott om bra kriminalserier och om du frågar dig själv om du ska orka plocka upp ytterligare en så tror jag att Dead Inside är en potentiell höjdare. Denna serie är nämligen skapad av John Arcudi som författat B.P.R.D. under seriens alla tolv år, flera följetonger med Lobster Johnson samt Image-serien Rumble och den är också tecknad av Toni Fejzula (Veil, Lobster Johnson) och med snygga omslag av veteranen Dave Johnson. Här får vi följa ett klassiskt låsta rummet-mysterium fast i stor skala eftersom poliskommissarie Linda Caruso jobbar inom Jail Crime Investigastions och får ett fängelsemord på halsen. Vad som till en början verkar vara ett enkelt fall förvandlas till en klaustrofobisk thriller där Caruso tvingas ifrågasätta både sitt yrkesval och sin egen självbild.

lk-smallworld-oneshot-pr-1LOCKE & KEY: SMALL WORLD #1
Manus: Joe Hill
Illustration: Gabriel Rodríguez
Förlag: IDW Publishing

Joe Hill och Gabriel Rodríguez episka skräcksaga Locke & Key avslutades för tre år sedan men Hill och Rodríguez har redan tidigare annonserat att det kommer att publiceras sex fristående one-shots som utspelas inom samma universum fast i olika tidsperioder. Locke & Key: Small World är den tredje one-shoten som ser dagens ljus och utspelas runt förra sekelskiftet där vi får följa barnen till Chamberlain Locke samt en nyckel som har kraften att krympa folk.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...