Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 1

lördag 7 januari, kl 17:27 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

usaven2016001-dc11U.S.AVENGERS #1
Manus: Al Ewing
Illustration: Paco Medina
Förlag: Marvel Comics

Första veckan år 2017 och Marvel sticker ut hakan direkt med en ny serie som verkar ha glimten i ögat och som man inte ska ta på för stort allvar. Bakom den superpatriotiska ytan i U.S.Avengers döljer sig den brasilianske mutanten Roberto da Costa, ledare för den tidigare terroristorganisationen A.I.M. som nu är en fredlig organisation som jobbar åt den amerikanska regeringen och vars akronym nu står för American Intelligence Mechanics. Vid sin sida i kampen mot The Golden Skull och hans Secret Empire har han bäste vännen Cannonball (Sam Guthrie), Squirrel Girl, en ny Iron Patriot (Dr. Toni Ho, som är dotter till vetenskapsmannen Yinsen Ho som hjälpte Tony Stark med att bygga hans första Iron Man-rustning), Pod (den norska kvinnan Aikku Jokinen som lever i symbios med en mekanisk rustning och dessutom är Toni Hos flickvän), en ny Red Hulk (inte general Thunderbolt Ross utan general Robert Maverick som har ett implantat designat av S.H.I.E.L.D. som låter honom ”hulka” ut en timme varje dag) samt Danielle Cage (framtidens Captain America samt dotter till Jessica Jones och Luke Cage). Al Ewing fortsätter här sin berättelse som började i den nyligen avslutade New Avengers och det ska bli spännande att se vad den här titeln och teamet kan åstadkomma.

wasp2017001-dc11THE UNSTOPPABLE WASP #1
Manus: Jeremy Whitley
Illustration: Elsa Charretier
Förlag: Marvel Comics

Marvel Cinematic Universes version av superhjälten Wasp är Hope van Dyne (spelad av Evangeline Lilly), dotter till Hank Pym och Janet van Dyne, och hon dyker även upp i filmen Ant-Man and the Wasp (2018). För att röra till det lite ytterligare så är Wasp i serievärlden inte längre Janet van Dyne utan Hank Pyms dotter Nadia. Hennes mor Maria var Hank Pyms första fru och befarades ha mördats av sovjetiska agenter men istället fördes hon till Sovjetunionen där Nadia föddes och uppfostrades i den topphemliga och stenhårda agentskolan Red Room (där även Black Widow fick sin utbildning). Nu är hon tillbaka i USA, medlem av Avengers och föräras även en egen solotitel författad av Jeremy Whitley (skapare av serien Princeless som skickligt bryter med alla kända och ökända princesstereotyper) och tecknad av Elsa Charretier som imponerade stort i IDW:s serie Infinite Loop.

captamfr-cv1-dsTHE FALL AND RISE OF CAPTAIN ATOM #1
Manus: Cary Bates & Greg Weisman
Illustration: Will Conrad
Förlag: DC Comics

Sist ut den här veckan så startar en miniserie som följer Captain Atoms öden och äventyr. Han är inte så känd i Sverige men däremot är Alan Moores version av honom som Dr. Manhattan i Watchmen desto mer. Captain Atom är nämligen en av alla hjältar från det tidigare förlaget Charlton Comics som köptes upp av DC och vars karaktärer Moore ville använda i Watchmen men inte fick för DC men det är en helt annan historia. Sist jag stötte på Captain Atom var i Grant Morrison och Frank Quitelys The Multiversity: Pax Americana där han gjorde ett starkt intryck på mig (vilket hela detta fantastiska nummer gjorde för övrigt) och nu är det Cary Bates och Greg Weismans tur att återigen ta sig an karaktären vilket de även gjorde på 1980-talet.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...